A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Folytatódik a Fortyogó-per

Folytatódik a Fortyogó-per Kovászna megye

Tegnap reggel rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, mely során új ügyvédet bíztak meg az önkormányzat képviseletével az úgynevezett Fortyogó-perben.
A céhes városbeli önkormányzatot a Fortyogófürdő volt bérlőjével, az Incitato Fortyogó Kft.-vel folytatott perben képviselő ügyvéd, a brassói Mândru Iancu több rendbeli halasztás után, betegség miatt visszamondta a megbízást, és mivel a legközelebbi tárgyalás péntekre van kitűzve, sürgősen új ügyvédet kellett fogadni. Amint arról már írtunk, a per tárgyát a komplexum felértékelése után megállapított összeg nagysága képezi.
A határozattervezetet előterjesztő Hegedűs Ferenc tanácsos, a gazdasági és jogi bizottság elnöke kifejtette, az önkormányzat felkért egy erre szakosodott céget az ingatlan felértékelésével, amely több mint 700 ezer euróra taksálta az épületet és a területet. Miután ezt Kovács Simon Attila, az Incitato Kft. tulajdonosa kifogásolta, ismét felbecsültették az ingatlant, amelyet ezúttal 540 ezer euróra taksáltak (Tavaly októbertől a cégnek 50%-ban Costantin Pătru volt városi tanácsos is tulajdonosa!) Ezt követően Kovács is felértékeltette a komplexumot, neki mintegy 100 ezer euróra becsülték az értékét. „Óriási különbség van a megállapított összegek között, és célunk egy reális ár megállapítása, hiszen egy négyhektáros területet beltelekként nem lehet 100 ezer euróért eladni”, magyarázta Hegedűs.
Megjegyezte, legutóbb a megyeszékhelyi törvényszék a céhes városbeli közjegyzőktől bekérte a komplexum szomszédságában az utóbbi években értékesített területek adásvételi szerződéseit, hogy rálátása legyen a valós árakra. Hozzátette, a helyi Laczkó-Dávid Géza ügyvéd 10 ezer lej plusz áfáért felvállalná az ügyet. A javaslatot a városatyák egyöntetűen elfogadták. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. április 11., 18:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Elore leirom hogy azt a pert LACKO Ur el fogja veszitteni es a Fortyogobol egy roman feszek lessz , ha nem igy lessz akkor BOKOR polgarmester urnak megengedem hogy TOJJON a FEJEMRE ellenkezo esetben pedig nyilvanosan felkerem hogy mondjon le a polgarmester ur

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hát, nagyon remélem, hogy Bokor úr használhatja majd a fejed árnyékszéknek. Nem azért mert azt szeretném, de azt sem, hogy a jóslatod beváljon.

  • User
   Dátum: 2018. április 12., 11:57
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Te csak nyugodtan remenykedj majd beszelgetunk amikor a per lezarul, de abban 100 %-os vagyok hogy a fejem NEM LESZ ARNYEKSZEK, mit szolsz PATRU miert lett tarstulajdonos az INCITATO KFT-nel, hat szomoru hirem az hogy, NEM AZERT HOGY VESZITSEN !!!

 • User
  Dátum: 2018. április 12., 19:05
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem tudtam mi történt patruval amikor kilépett a tanácsból, nó meg nem szórta a puliszkát a fajtáinak….. hát tortára tért át és 1re nagyobb szeletet fog követelni a tortából! A romünok 89 után több földre tettek szert mint azelőtt! Hajrá rmdsz, hajrá korrupt vállalkozók, polgármesterek stb.szégyelljétek magatokat! Aki Kézdin a gyárak során vonul végig 1 darabig azt hiszi, h fantomváros,részben az is fiatalok és jól fizetett állások nélkül!

 • User
  Dátum: 2018. április 15., 14:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mit szokott mondani az ügyvéd tárgyalás előtt?! Nyerünk! Tárgyalás után…vesztett! Ellenkező esetben nem futná ilyen fényűző életre!

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.