Fegyelmi vétség az oka

Fegyelmi vétség az oka Kovászna megye

Fegyelmi vétségek miatt menesztették tisztségéből a sepsiszentgyörgyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó Közösségfejlesztési Igazgatóság vezetőjét, Tankó Vilmost.

Az önkormányzat több panaszos – köztük az igazgatóság alkalmazottai – feljelentése nyomán még januárban indított fegyelmi eljárást Tankó Vilmos (képünkön) ellen, akit köztisztviselőhöz nem méltó, intézmény-lejárató viselkedés, valamint közjavak nem rendeltetésszerű használata gyanújával vizsgáltak. A városháza sajtóirodájának közleménye szerint a fegyelmi eljárás eredményeként április 17-től, szerdától megszűntették Tankó Vilmos munkaviszonyát. A fegyelmi eljárás azt vizsgálta, hogy a most elbocsátott igazgató vétett-e a köztisztviselők etikai kódexe ellen, amely tiszteletet, korrektséget, jóhiszeműséget és előzékenységet ír elő a beosztottakkal való viszonyban. Továbbá az etikai kódex előírja, hogy a közhivatalnok a közvagyont csak jó gazdaként, kizárólag közcélokra használhatja, miközben Tankó Vilmost azzal panaszolták be, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, Dália utcai ingatlant saját céljaira is használta, és többek között a szexuális zaklatás gyanúja is felmerült.

Mivel Tankó Vilmos tagadta az ellene felhozott vádakat, így az önkormányzat bevonta az ügybe a rendőrséget is. Nicoleta Tolvaj-Marin Kovászna megyei rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy Tankó Vilmos esetében vizsgálódnak, de a folyamatban lévő nyomozás biztonságára hivatkozva nem szolgált részletekkel. Az ügyben próbáltuk megszólaltatni az érintettet, de lapzártánkig nem sikerült elérni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.