Felhívás!

Ezúttal nem vitáztak

Ezúttal nem vitáztak Kovászna megye

Barót helyi tanácsa a múlt év végén szerződést hosszabbított azokkal a háziorvosokkal, akik délutáni és éjszakai ügyeletet látnak el a pékség melletti, a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő épület egyik kezelőszobájában.

Benedek-Huszár János polgármester 10 évre szóló szerződéshosszabbítást javasolt, de végül, Pál-Szilágyi Zoltán tanácsos javaslatára, csak egy év lett belőle. Az ügyeleti kezelőszoba a korábbi években mindig vita tárgyát képezte a tanácsban, ezúttal azonban a szerződéshosszabbítást csendben megszavazták.
Hasonlóképpen a Diakónia Keresztény Alapítvánnyal is szerződést hosszabbított a polgármesteri hivatal: a városban és a környező falvakban otthoni idősgondozói szolgálatot végző alapítványt az utóbbi években havi 5500 lejjel támogatta a város, idén megemelték az összeget, havi 6500 lejre.

Az emelést már tavaly év elején is kérték a diakóniások, akkor azonban elhalasztotta azt az akkori baróti városvezetés, mondván, hogy várják meg, amíg márciusban elkészül a költségvetése a településnek, s bár az kedvezően alakult, az ígéretről aztán mégis megfeledkeztek. A Diakónia mind Baróton, mind a hozzátartozó öt faluban jelen van nélkülözhetetlen otthonápolói szolgálatával. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.