Felhívás!

Nőni fog az érdeklődés

Mint azt már megírtuk, elkezdődött az egészségügyi személyzet beoltása a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, ahol nemcsak az intézmény munkatársait oltják be, hanem más, egészségügyben dolgozó személyeket is.

Tegnap sajtótájékoztató keretében számoltak be az oltási folyamatról a kórház vezetői: az első oltások január 4-én reggel érkeztek meg a kórházba, délben már meg is kezdték az alkalmazottak beoltását. Eddig 145 személy kapta meg a védőoltást, abból a 250 adagból, amit kértek. A kórházból 112 személy igényelte az oltást, de az intézményben oltják be a más egészségügyi alkalmazottakat is: a mentőket, háziorvosokat és asszisztenseiket, fogorvosokat, gyógyszerészeket, valamint a vérközpont munkatársait. A 145 adagból 48 orvos, 68 nővér és 29 más kórházi alkalmazott kapta meg a védőoltást eddig.

Roșu Mátyás orvosigazgató kifejtette, a kórház alkalmazottainak mintegy 30 százaléka átesett már a koronavíruson, ezért vannak, akik emiatt nem kérik egyelőre az oltást. Azok azonban, akik tavaly tavasszal kapták el a betegséget, már beoltathatják magukat. Az igazgató hozzátette: ő októberben esett át a koronavíruson, így márciusban fogja kérni az oltást, hogy kitolja annak hatását, amennyiben lehet év végéig. Az oltási folyamat biztonságos körülmények között zajlik, az oltóanyagot a rendőrség és katonaság szállítja – magyarázta. Egy óra alatt 5 személyt oltanak be, az injekció beadása után 15 perces oltás utáni pihenőidőszak következik, majd az illető megkapja a román és angol nyelvű igazolást arról, hogy beoltották. Az igazgató reményei szerint egyre többen igénylik majd a vakcinát, ahogy megbizonyosodnak, hogy nincsenek mellékhatásai. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.