Felhívás!

Ez a hét van még

Ez a hét van még Kovászna megye

Augusztus 31-ig láttamozhatják a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinél életjáradék-könyveiket azok az idős gazdák, akik saját tulajdonú mezőgazdasági területeik eladása, vagy bérbeadása után életjáradékban részesülnek.
A láttamozáshoz az életjáradékot élvezőnek személyesen kell megjelennie az APIA-nál, vagy helyette jelentkezhet egy közjegyző által meghatalmazott személy. A láttamozáshoz a következő dokumentumok eredeti példányát kell bemutatni: személyi igazolvány, életjáradék-könyv és érvényes bérleti szerződés.
Az életjáradék a kedvezményezett halálával megszűnik, de ha ez idén történt, akkor az örökösök még jogosultak a járadékra. Ebben az esetben, a fentieken kívül szükség van még a halotti bizonyítvány eredeti példányára, a személyi igazolvány másolatára és az örökösödést tanúsító közjegyzői végzésre is.
Az érvényben lévő jogszabályok értelmében életjáradékra jogosult az a földtulajdonos, aki megművelés céljából eladja vagy bérbe adja földterületét. A törvény hektáronként évi 100 eurónak megfelelő lejt állapít meg az eladott, és 50 eurót a bérbe adott területek után. Az életjáradékot a (láttamozott) életjáradék-könyv alapján folyósítják. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.