Felhívás!

Pénz a hídfelújításra

Pénz a hídfelújításra Kovászna megye

A nemrég megtartott nagyborosnyói tanácsülésen a testület jóváhagyta azt a költségvetés-kiegészítést, amit a kormánytól kapott az önkormányzat az árvíz során megrongálódott kisborosnyói híd felújítására.
Az önkormányzat ötszázötezer lejt kapott a kormánytól a kisborosnyói templom felé vezető híd felújítására. A Nagypatakon átívelő híd az elmúlt időszakban annyira megrongálódott, hogy csak 10 tonna tehersúly alatt közlekedhetnek rajta a járművek.
Kanyó Antal alpolgármester tájékoztatása szerint folyamatban van a híd felújításához szükséges iratcsomók összeállítása, és a tervek szerint jövő tavasszal megkezdődhet a kivitelezés.
Eközben egy másik munka is zajlik a községben: Lécfalván, a művelődési ház udvarán nekifogtak egy 8 méter széles és 10 méter hosszú szabadtéri színpad építésének. Az ehhez szükséges anyagiakat a lécfalvi hulladékkezelőt üzemeltető Eco Bihor kft. 10 ezer lejjel, a helyi önkormányzat 5 ezer lejjel és más mecénások 3 ezer lejjel támogatják.
Az előrevetítés szerint a színpad egy hónap múlva készül el, viszont szeptember 1-jére már annyira használható lesz, hogy teret ad az első lécfalvi fúvóstalálkozónak, aminek a helyi Nemere fúvószenekar lesz a házigazdája. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.