Felhívás!

Erőre kapott a Rara Avis

Mint arról már beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Madártani Egyesület anyagi válságba került a járvány miatt. A pénz elfogyott, ám a riasztások, segélykérések továbbra is napi rendszerességgel érkeztek. Jó hír, hogy végül mégis sikerült magyarországi pályázatból biztosítani a madarak téli mentését, gondozását Háromszéken.

Kelemen László, a Rara Avis Madártani Egyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, minden lehetőséget iparkodtak kihasználni, hiszen a járványügyi intézkedések tükrében nagy volt a bizonytalanság, az addig őket támogató cégek visszakoztak, elmaradoztak a megszokott támogatások.

– Láttuk, hogy baj lesz, és nem tudjuk tartani az ütemtervet. Nehéz egyetlen sérült madárért aggódó, segítséget kérő személynek is megmagyarázni, hogy a benzinköltséget sem tudjuk fedezni, nemhogy a napi rendszerességgel betelefonálóknak magyarázkodni, és hát nem is ez volt a célunk, hanem a madarak megmentése. A szárnyasok a kisállatkórházba kerültek, utólag mi gondoztuk őket, de már nem azzal az ütemtervvel, amit korábban sikerült teljesíteni. Itt említeném meg dr. Kondor Attilát, akivel jó az együttműködésünk, és aki nagy segítség a háromszéki madárvédelemben, hiszen bérmentve látja el a sérült szárnyasokat – avatott be a részletekbe Kelemen.

A helyi hatóságoktól próbáltak támogatást kérni, de mint kiderült, csak 2021-re, ha kiírnak hasonló témakörben pályázatot Háromszéken. Végül Tamás Sándor megyetanácselnök közbenjárásával sikerült pályázat útján pénzt – 700 ezer forintot – lehívni a Bethlen Gábor Alapból. Ez az összeg elég lesz a téli madármentésre, a szárnyasok gondozására, etetésére, illetve a kiszálláshoz szükséges benzinköltségekre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások