Felhívás!

Röviden

Óvatosak az oltással

A második oltási fázisban a Kovászna megyei tanárok harmada iratkozott fel a koronavírus elleni védőoltásra – közölte kérdésünkre Kiss Imre főtanfelügyelő. Ez azt jelenti, hogy a hét eleji adatok szerint a 2750 pedagógusból 840 élne a lehetőséggel. Van némi mozgás a listán ez ügyben, egyesek meggondolták magukat, le- vagy feliratkoztak, az oltás maga folyamatban van, még februári időpontra is programozták a jelentkezőket. Aki hamarabb szeretné immunizáltatni magát, annak más városba kell utaznia.
A procedúra szerint először az intézménynek (iskolának, óvodának) kell regisztrálni az országos platformra, feltölt egy listát a jelentkezőkkel azok személyi számával, majd mindenki egyenként lép fel, ahol az előzetesen megadott adatok alapján beazonosítják, mint oltásra jogosult pedagógust.
Az egyharmados aránnyal megyénk az országos listán az utolsó három között szerepel. (bodor) 

Bővül a buszjáratok száma

Az elmúlt hét tapasztalatai alapján hétköznapokon is sokan látogatnak ki Sugásfürdőre, ahol most már a nagy és a kis sípályát is használhatják a téli sportok kedvelői. A torlódások elkerülése végett az önkormányzat bővíti a buszjáratokat az üdülőtelepre, ezért nemcsak hétvégén, hanem hétköznapokon is óránként közlekednek a buszok a jegyszedő butik és Sugásfürdő között. Az autóbuszok hétfőtől csütörtökig 16 és 20 óra között közlekednek, az utolsó járat 20:30-kor indul vissza Sugásfürdőről. Pénteken 16 és 21 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között lehet busszal közlekedni, az utolsó járatok pedig 21:30-kor indulnak vissza az üdülőtelepről a város irányába.

Az autóbusz a sorompó és Sugásfürdő között közlekedik, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé utazhatnak a látogatók. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül.

A sípályák hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén pedig 9-től 21 óráig tartanak nyitva. A pályák állapotát és kihasználtságát a Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 23., 21:10
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha nem tevedek egy beadvanyra ,keresre stb-re 30 nap alatt valaszt kell adni!Arra a titkozatos ;hangrobbanasra;milyen valaszt adott a hadugy???

 • User
  Dátum: 2021. január 25., 18:16
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A tegnap hosszában, széltében a moldáv lobogót lobogtatták és tűzték ki, ahol valami szélsőségesek mesterkedtek. Kérdem a hadügyet az ők zászlójukat használhatják a hős hazafiak? Mert nagyon emlékeztet a megtagadott vallach-román Zászlóra?