Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a jegyeladás Máté Bence természetfotós sepsiszentgyörgyi előadására

Elindult a jegyeladás Máté Bence természetfotós sepsiszentgyörgyi előadására Kovászna megye

Elindult a jegyeladás Máté Bence természetfotós sepsiszentgyörgyi előadására a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. A világhírű, egyszersmind szerény és közvetlen fotós egy két órás, öniróniával tűzdelt érdekes, humoros előadást ígér, amelyen fényképei háttértörténetéről és technikájáról is mesél. Ez a  rendezvény lesz a záróakkordja annak az egyedülálló természetfotó-kiállításnak, mely kelet-európai premierként jelenleg a háromszéki megyeszékhelyen látható.

Máté Bence világhírű természetfotós Vértelen vadászat című nagyszabásű kiállítása augusztus 19-én nyílt meg Sepsiszentgyörgy Főterén. A 15 darab U alakú paravánból álló tárlat tizennyolc év munkájából gondosan kiválogatott több mint 600 megvilágított természetfotót tartalmaz. A nagysikerű kiállítás azontúl, hogy emberközelbe hozza az állatvilágot, a természetvédelemre is ösztönöz.

A kiállítást Máté Bence személyes előadása zárja szeptember 23-án 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. A közönségnek Bence egy két órás, öniróniával tűzdelt érdekes, humoros előadást ígér, amelyen bepillantást nyerhetnek a fotózás kulisszái mögé.

A iállítás technikai kivitelezése is egyedi megoldásokat kívánt (Fotó: Antal Árpád/Facebook)

 

Máté Bencével a kiállításmegnyitón találkozhatott a közönség személyesen, ahol megtapasztalhatta, hogy milyen lelkesen mesél a hivatásáról és mekkora szenvedéllyel űzi ezt a szakmát. Egy jól sikerült fotó mögött olykor többezer kattintás és több lesben töltött nap, vagy akár hónap áll. Az előadás biztosan érdekfeszítő kalandozás lesz.

Jegyeket személyesen a Városi Jegyirodában (kizárólag készpénzfizetéssel) vagy online az eventim.ro oldalon lehet vásárolni 30 lejért. Diákok és nyugdíjasok kedvezményesen válthatnak jegyet 15 lejért kizárólag a Városi Jegyirodában.

A kiállítás anyagáról egy magyar-angol kétnyelvű könyv is megjelent, amelyet a Visit Covasna turisztikai irodában és a Vadászmúzeumban lehet megvásárolni 400 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. szeptember 2., 21:02
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Tóth Margit
    Első benyomásom: döbbenet- nem találtam rá megfelelő szavakat, de a fotókat látván nagyságuk, értékük mellett a szavak eltörpülnek, semmi súlyuk. Egy pillanaterejéig úgy tűnt nem is e világban, valami csodavilágban járok s abban gyönyörködöm, pedig nem csodák. Ezek a fotók, felvételek – maga a valóság. Mindig vallottam és vallom: a természet és vadon világa soha nem hazudtolja meg önmagát- Köszönöm, köszönöm, köszönöm szépen Máté Bence , általam igen tisztelt fotósnak, városunknak ez igaz csodát. 🌷🐦