Egymást segítik a községek

A Plugor Sándor Művészeti Líceum Lőfi Gellért vezette Campanella gyerekkórusának csengő hangja emlékeztette a tanácsosokat, hogy a karácsony előtti várakozás időszakában vagyunk, és lelkünket a békének és szeretetnek kellene betöltenie. Lehet, hogy hatásosak voltak az adventi dalok, mert az év utolsó rendes tanácsülése feltűnően csendben, vita nélkül zajlott.

A megyei tanácsosok a költségvetés-kiigazításról szóló határozatot követően elfogadták a jövedelemadóból visszaosztott pénzösszeg elosztását. Henning László alelnök elmondta: a korábbi esztendőkben sem kényeztették el, ám az idei visszaosztott összeg minden eddiginél alacsonyabb, annyira, hogy egyes településeknek nem is jutott volna elég. A már más esztendőkben tapasztalt szolidaritás azonban részben rendezte a dolgokat: Réty Mikóújfalunak, Illyefalva Kökösnek és Málnásnak, Ozsdola és részben Kézdialmás Dálnoknak adta át az őket megillető részt.

– Úgy vélem, ez a szép szolidaritási gesztus az adventi időszakban jelzi, hogy mi itt, Háromszéken csapatban gondolkodunk, egymást kisegítjük a bajban – értékelte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Bemutatkozott a megyei tanácsosok előtt Simtea Adrian alezredes, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség új parancsnoka, és Pampu-Romanescu Liviu főfelügyelő, a Kovászna Megyei Rendőrség nemrég kinevezett főkapitánya. Mindketten az együttműködés fontosságát hangsúlyozták, az általuk vezetett intézmények szerepét a közbiztonság fenntartásában. A két új intézményvezető a tanácsülés dátumától számítva a Kovászna Megye Tanácsa mellett működő Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) tagja lett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.