Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Máté egy az ötvenből

Máté egy az ötvenből Kovászna megye

Percze László magyar konzul csütörtökön, az angyalt megelőzve érkezett ajándékkal Sala Máté Bencéhez, a szentgyörgyi Református Kollégium másodikos diákjához, aki osztályának, iskolájának megnyerte a Csodasarkot a Mienk a város című online játékban. Tegnap megvolt az ajándékbontogatás is.

Az online játékot két korosztálynak hirdette meg a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága, elemisták és gimnazisták versenyezhettek. A tanító néni, Palkó-Gyöngyösi Gabriella érdeme, hogy a játékra motiválta a diákokat, akiknek négy héten keresztül, októbertől november közepéig, napi feladataik voltak, amelyek idén a család tematikája köré szerveződtek, mivel 2018 a külhoni magyar családok éve. Ügyességi, műveltségi, logikai feladványokat kellett megoldani, kézműveskedni, alkotni, fotóval dokumentálni a tevékenységet, de mindezt csak Máténak sikerült kitartással végigvinni a szentgyörgyiek közül, így egyike lett annak az 50 nyertesnek, aki begyűjtött pontjaival közösségének megnyerte a Csodasarkot.

Hirdetés
Hirdetés

A Bethlen Gábor Alap támogatásával elnyert csomagban csodaszép társas-, kvíz- és fejlesztő játékok, könyvek sokasága van, melyet már birtokba is vett az iskola. A diákok serege szép karácsonyi énekkel köszönte meg a díj átadójának fáradozását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások