Felhívás!

Egyelőre nincs online oktatás

Mint ismeretes, a koronavírussal kezelt betegek osztályán a foglalt kórházi ágyak arányától tették függővé a jelenléti oktatást, így online oktatásra térnek át a tanintézetek azokban a megyékben, amelyekben a kórházi ágyak több mint 75 százaléka foglalt.

Az iskolák és az óvodák akkor térhetnek vissza a digitális tanrendről a jelenléti oktatásra, ha az adott megyében a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak kihasználtsága 70 százalék alá csökken.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, András-Nagy Róbert a rendelettel kapcsolatban lapunknak elmondta: lát egyfajta logikát a rendelkezésben, ha egészségügyi szemmel nézzük, viszont vannak fenntartásai a kivitelezéssel kapcsolatban. Mint mondta, időről időre kiértékelik a kórházi tevékenységet, és a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyszám esetenként nő vagy csökken.

– A megyei kórházban folyamatos az átszervezés az osztályokon, emeljük vagy csökkentjük az ágyszámokat az esetek függvényében, hetente figyeljük az adatok alakulását, és aszerint hozunk döntést.

Ugyanakkor az ágyak számát a lakosság aránya hordozza, és az sem jogos, ha azért kell bezárni a tanintézeteket, mert más megyéből vannak betegek a kórházban – húzta alá a menedzser, példaként említve a kovásznai Dr. Benedek Géza Szívkórházat, ahol több Brassó megyei pácienst is kezeltek.
Azt is elmondta, nincs konkrét rendelkezés arról, hogy miként szervezzék meg a kórházak működését, hány ágy legyen fenntartva a koronavírusos betegek számára, minden vezető maga dönti el, miként alakítja az osztályokat. A rendelkezés akkor lenne helyes, ha a gyakorlatban is ugyanúgy történne, mint ahogyan elvárják, és tényeket is megfogalmaznának ez ügyben.

Jelenleg Kovászna megyében nincs teljes online oktatás, a legutóbbi adatok szerint 13 osztályban vagy csoportban függesztették fel a jelenléti tanítást megbetegedések miatt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.