Hirdetés
Hirdetés

Egy szép sport feltámadása

Hosszú, több mint két évtizedes kihagyás után feltámadni látszik a sepsiszentgyörgyi tájfutás, miután a csíkszeredai városi sportklubot képviselő Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester ezt célzó kezdeményezését a polgármesteri hivatal is felpártolta.

Hirdetés
Hirdetés

A két elöljáró a városházán tartott közös sajtótájékoztatón beszélt a hamarosan, április 6-7-én sorra kerülő, a maga nemében egyedülálló Sepsi Kupa városi tájfutó bajnokságról.

Nem az első csíkszeredai kezdeményezés, a Székely Kerékpáros körversenyben való szentgyörgyi részvétel is onnan eredeztethető – mondta Antal Árpád, aztán át is adta a szót Ráduly Róbertnek, aki elkötelezettje ennek a sportnak, melynek fő sajátossága, hogy állandó éberséget, koncentrálást kíván gyakorlójától.

Szentgyörgyön van egy elég népes baráti közösség, amely a városban és terepen is gyakorolja a futást – a Fitness tribe-ról van szó – Ráduly elsősorban rájuk számít, az egész országból viszont körülbelül 100 versenyző részvételére.

A Román Tájékozódási Futó Szövetség által is felkarolt bajnokságban 6-án a városi rövid távú, sprint szakaszon több korcsoportban lehet indulni, 7-én pedig a stadionban a hosszú távú futásban a nők, a 14 éves fiúk, a középkorú (45-65 éves) férfiak az 5000 méteres távot, az erejük teljében levők a 10 ezer méterest, a 16 évesek a 8000 métert kell, hogy teljesítsék. A verseny négy trasszén folyik majd, a versenyzőket 1 perces időközönként indítják a Plugor Sándor művészeti líceumban levő versenyközpontból.

Iratkozni március 31-ig lehet a radulyrobert@szereda.ro e-mailcímen, további részleteket, többek közt a nevezési díjakat a Román Tájékozódási Futó Szövetség honlapján (www.fro.ro) találnak az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük