Felhívás!

Decentralizáció kell!

A tegnapi megyei tanácsülésen a decentralizációt szorgalmazó törekvések szellemében több olyan határozatot fogadtak el, amelyben kérik egyes ingatlanok átadását az állam közvagyonából a megye vagyonába.

Több abszurd helyzetet kellene ily módon megszüntetni – mondta Tamás Sándor tanácselnök a tegnapi Megyeinfón.
A Sport és Ifjúsági Igazgatóságok és ingatlanjaik a megyéhez kellene kerüljenek, de elsősorban a besenyői ifjúsági tábort igénylik, a többi négy tábort már régebben átvette az önkormányzat, és rendezte sorsukat. A megyei tanács székhelyeként szolgáló épület az országban egyedülálló módon állami tulajdonban és a prefektúra ügykezelésében van, így egy tatarozáshoz először tőlük, majd Bukaresttől kell engedélyt kérni. Ezt is saját önkormányzati tulajdonnak igényelik.

A szentgyörgyi Gábor Áron utca 1. szám alatt (a könyvtár háta mögött) lévő tömbházban, ahol több intézmény is székel, az önkormányzatnak van egy emeletnyi tulajdona (526 nm), de van két illemhelyiség ott, amelyek állami tulajdonban vannak, továbbá a lépcsőház bejárata és a földszint is. A hetvenes években épült ingatlanra ráfér a tatarozás, de az nem lehetséges, mert más tulajdonába nem fektethet be a tanács. A Kovászna Megyei Művelődési Igazgatóság irodái is itt vannak, egyúttal ezeket is felújítanák, ha sikerülne megszerezni a megyének az épületet.

Tanácshatározattal ideiglenesen átadtak a közlekedési minisztériumnak a Szentgyörgy-Uzon közti 103 B megyei úton 842 métert, hogy ott a város terelőútján majd egy körforgalmat építsenek, illetve a leendő tüdőkórház építési helyszínét is átadták az Országos Befektetési Társaságnak.
A Vadas-tetőn levő egykori utászházat magánvagyonból átvette a megye, később átadják Sepsikőröspataknak, amely hasznosítani szeretné. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások