Felhívás!

Minden napirendi pont elfogadva

Minden napirendi pont elfogadva Kovászna megye

Egyöntetű szavazással minden napirendi pontot megszavaztak tegnap a sepsiszentgyörgyi tanács rendes februári ülésén. A testület egyebek mellett gazdasági kérdésekről, haszonbérbe­adásokról döntött, és április 1-jei határidővel aktiválta a helyi roncsautó–programot.

A tanács elfogadta a 2020-as költségvetés végrehajtásáról szóló határozatot (200,65 millió lejes bevétel, a betervezett bevételek 79,46 százalékát, a kiadások 79,73 százalékát valósították meg), és „de minimis” típusú támogatást adott az ipari parkba nagy összeget beruházó Lon-Sepsi-Don 13 Kft-nek (eltekint a terület- és épületadótól, illetve a bontási és építési illeték befizetésétől).

Beleegyezett, hogy 3960 euróért a zárt borítékos versenytárgyaláson nyertes személynek eladjanak egy 88 négyzetméteres telket a Szegfű utcában, és engedélyezte, hogy a Vasile Goldiş utca 2-es tömbházának földszintjére külön bejáratot nyissanak, oda egy lépcsőt építsenek, s azt a területet március 1-jétől, 5 euró/év/négyzetméter áron öt évre bérbe adják.

Egy évvel meghosszabbították a bérleti szerződést dr. Balogh Veronica-Éva-Mária családorvossal, és újabb garázsok sorsát rendezték. Megosztottak egy 400 négyzetméteres területet a Vadász és a Szegfű utca kereszteződésében, hogy telekkönyvezni tudják a Szegfű utcát, és – miután az illetékes bizottság elbírálta a kéréseket – döntöttek arról, hogy 22 személy állami tulajdonban lévő lakást kaphat (31-en pályáztak).

Ugyanakkor – mint Tóth-Birtan Csaba alpolgármester fogalmazott – „egy elég bonyolult módszertan szerint”, aktualizálták az Országos Lakásügynökség által épített, úgynevezett ANL-lakások bérleti díját. A Gyere haza program keretében két kérelmező kapott 300-300, kettő pedig 281-281 négyzetméteres telket, hogy házat építsen.

A testület jóváhagyta azt a kritériumrendszert, amely alapján kiválasztják az időközben parlamenti képviselői mandátumot nyert Miklós Zoltán utódját az ipari park élé­re, módosította a sepsiszentgyörgyi közvilágítást menedzselő cég szerződését abban az értelemben, hogy a régi, energiapazarló világítótestek költséges fenntartása és állandó javítása helyett energiahatékony, gazdaságos világítótesteket szereljen, és döntött a Borvíz utcai sorház építése (összesen 35 egyemeletes, háromszobás lakásról van szó) megvalósítási tanulmányának elkészítéséről (a tervezett összeg csaknem négymillió lej).

A tanács határozatot fogadott el egy társulási szerződés megkötéséről a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Vox Humana Kulturális Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola között az István, a király rockopera színrevitele céljából, és 96 ezer lejt ítélt meg az amúgy még mindig a minisztériumhoz tartozó, de a remények szerint hamarosan „hazatérő” sportiskola tevékenységének támogatására.

Nem utolsósorban a tanács néhány módosítással, április 1-jei hatállyal aktiválta a helyi roncsautó-programot (lásd az oldalhasábon), és elfogadta a Mens Sana alapítvány adományát egy 458 négyzetméteres területről, amelyre megépül a Sepsi Aréna előtt körforgalom. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.