Felhívás!

Bezár az esztelneki nadrággyár, több százan maradnak munka nélkül

Bezár az esztelneki nadrággyár, több százan maradnak munka nélkül Kovászna megye

A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások miatt bezár az esztelneki RHM Pants nadrággyár. A német Dr. Bock Industries-hoz tartozó gyárnak több mint kétszáz alkalmazottja van.

Az anyacég közleménye szerint a COVID-19 miatt csökkent az igény a vállalat termékei iránt, a legfontosabb kliensek pedig visszamondták a megrendeléseket. Ennek következtében a vállalat igazgatótanácsa úgy döntött, hogy bezárja az esztelneki gyárat, mivel a veszteségeket nem lehet rövidtávú intézkedésekkel pótolni, és a közeljövőben nem várható a piac helyreállása – közölte a cég.

Az esztelneki gyárban 235 személy dolgozik.

Livia Damian gyárigazgató a Mediafax megkeresésére elmondta, őt mindeddig nem értesítették a gyár bezárásáról.

Az RHM Pants nadrággyárat 1992-ben alapították, és az ország egyik legnagyobb készruhagyárának számít.

A Dr. Bock Industries egy 1984-ben létrehozott német vállalat, amely többek között a Gant, Hugo Boss, Marc O`Polo, Zegna, Raffaelo Rossi és Windsor ruhamárkák beszállítója. A cégnek Németországban, Olaszországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Romániában vannak üzemei.

(Mediafax)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 5., 19:50
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nem csak DR. Bock urnak a hibaja hanem az uttana levo eloskodok akiknek nem volt elegendo amit kaptak es tobet akartak de nem igen sikerult igy ugygondoltak hogy masnak se legyen ha nekik nem lehet…….

 • User
  Dátum: 2020. június 5., 21:45
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Miután tönkre tették ,kizsigerelték,megalázták a munkásokat….szélnek eresztik ennyi év után és az az érdekes az egészbe ,hogy mind lojális ,nyugdíj elött álló régi munkásokkal teszik ezt a gyalázatost az este ☹😥

 • User
  Dátum: 2020. június 5., 22:57
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Jól jött ez a vírus, van amire fogni. Nem azt mondják, hogy csődbe ment, hanem a korona vírus…. aki ott dolgozott tudja mi történt.
  Napestih dolgoztatták mondhatni ingyen az embereket, utóbbi időben túlórákat nem fizették, megvonták az ételjegyeket, és komoly leépítések történtek. Egy szó, mint száz nem kellett ide pandémia!

 • User
  Dátum: 2020. június 5., 23:09
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ez nagyon szomorú hír, a Valkes után ez is, jó vége nem lesz és a megye egyre jobban lerobban.nem csoda, itt semmiféle érdekvédelmi szervezet nem működik és nincs aki kiálljon az emberek mellé.

 • User
  Dátum: 2020. június 6., 1:54
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Anyaceg?az anyaceg az igazi rhm akinek a hatan letrejottek a ttc es a baroti meg az rgt,mosoda,ha ezt valahi nem tudna,aztan miutan egyesultek a cegek nevileg RGT hivatalosan,a vezetoseg persze szentgyorgyon lett,a kisrendelesk esztelneken keszultek,szoszerint a szemetmunka,tehat rhm re mar nincs szukseg,az anyacegbol kirugott ceh lett……Ez nem pandemie hanem politike….hajra RGT sf gheorghe

 • User
  Dátum: 2020. június 6., 12:53
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Csak annyit lehet kívánni azoknak akik ezt csinálták és ide juttatak ezt a gyárat hogy penzik nyakig legyen s egesegik semmi hogy ne tugyak elkolteni nagy mafia banda van ennek a hátterében köszönjük nekik

 • User
  Dátum: 2020. június 7., 20:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  25 évet dolgoztam a cégnél, rendkívül váratlan volt a döntés és kellemetlenül érintett. A kommenteket olvasva elszomoritónak találom hogy ahelyett, hogy együtt, egymást segítve, bátorítja próbálnánk túl tenni magunkat ezen a nehéz helyzeten, mindenki felelőst keres és alaptalanul vádaskodik, miközben akinek van egy kis ész a két füle között észreveheti hogy ez bizony nagyobb válság lesz mint 2008-ban. Akinek nem inge ne vegye magára. Az nem jut eszünkbe hogy néha azért a vezetőség be-be segített és ha túlóráztunk akkor is be próbálták segíteni Sajnos, a koronavírus miatt nem ez volt az első ilyen sorsa jutott cég és nem is az utolsó[lásd sajnos Valkes] , a németnek MINDIG a profit lesz a legelső. Köszönet a munkatársaknak, hogy jó csapat voltunk és köszönjük az esztelneki cég vezetőségének, hogy meghallgattak s próbálták fogni a pártunkat. Aki eddig nem ismerte a német csak profitról szóló politikát az sajnos most áldozatul esett neki. Nem felejtünk, erősek maradunk és átlábalunk ezen a válságon is.

  • User
   Dátum: 2020. június 8., 9:12
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Az igaz, hogy a németnek mindig a PROFIT az első. Mi pedig azért tartjuk el nem kicsi pénzért az ország, megye, település vezetőket, hogy nekik MI legyünk az első. Ők viszont abban voltak az elsők, hogy olcsó pénzért jól KIÁRUSÍTOTTÁK Háromszék munkaerejét. Egy felelős vezetés SOHA nem tenné meg, hogy egyetlen idegen profittól függő gazdaságra hagyja a térségét. Nem kell a németre mutogatni, ő a vásárló. Itthon kell megkeresni azokat, akik áruba bocsájtották a népet. Azt kell nézni, amin változtatni lehet, hogy a dolgok minél előbb jobbra forduljanak. Az pedig nem a német gazdasági érdek, hanem a helyi vezetés.

 • User
  Dátum: 2020. június 10., 14:56
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Lessz itt munkanélküli még több mert hamarosan következik az S’mode és a hírhedt Secuiana bezárása azok is az utolsókat rúgják kb 1-2 hónap és végük.