Felhívás!

Iohannis az illegális erdőirtás felszámolása mellett foglalt állást a környezetvédelmi világnapon

Iohannis az illegális erdőirtás felszámolása mellett foglalt állást a környezetvédelmi világnapon Románia

Klaus Iohannis államelnök a Környezetvédelmi világnapon az országban zajló törvénytelen erdőirtásra hívja fel a figyelmet és felszólítja a lakosságot, hogy vegyen részt az újraerdősítési programokban.

“Véget kell vetnünk az illegális erdőirtásnak és mindannyian részt kell hogy vegyünk a Románia újraerdősítését célzó programokban! Aktívan tennünk kell ugyanakkor a széndioxid-kibocsátás csökkentéséért, meg kell tanulnunk harmóniában élni a környezettel” – mutat rá üzenetében az államfő.

Kifejti: a környezetvédelmi problémák határozott fellépést követelnek minden illetékes hatóságtól, hogy felszámoljuk a környezetszennyezést, az illegális erdőirtást.

“Románia rendkívüli természeti kinccsel rendelkezik: szűz erdőkkel, ritka állatfajokkal, Európa más részeiben már eltűnt természetes élőhelyekkel. Ahhoz, hogy ezt a természeti gazdagságot megőrizzük, hatékony stratégiákra, koherens törvényekre, a természeti erőforrások felelős kezelésére, a nem szennyező iparok támogatására és zöldenergiák használatára van szükségünk” – teszi hozzá Iohannis.

Az államfő emiatt fontosnak tartja az ökológiai nevelést és a civil részvételt, és üdvözli a környezet védelmét szolgáló eddigi polgári kezdeményezéseket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 8., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Kezdin ma ismet folkelt egy agyhalot es vegig ment a Gyarak utcajan[oroszfalvi korforgalom es Bertis kozott]qrvara unatkozvan letort kb 10 csemetet amelyek nem reg voltak ultetve.Mikor lessz ennek vege[egy par eves sorozat]?SOHA nem lassa senki,se rendor,se helyirendor ,SENKI.

 • User
  Dátum: 2020. június 8., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Minden nagy fa helyett ültetünk egy ilyen kicsikét. Ez is lehetne a fenti kép felirata, és tükrözné is a helyzetet. Nagy környezetvédők ezek, látszik a testtartásukon. Főleg, hogy egy ekkora csemetének hárman veselkednek neki, heten pedig nézik (és a túloldalt nem is látjuk). A vicc jut eszembe: – hány rendőr kell egy villanykörte becsavarásához? És egy csemeteültetéshez, hány botcsinálta politikus?