Felhívás!

Az uszoda megnyitását kérik

Online petíció indult Sepsiszentgyörgyön az uszoda megnyitása érdekében, az aláírók kérésüket eljuttatják a városi önkormányzathoz és az uszodát fenntartó Sepsi Rekreatív Rt-hez is. Mint írták, az uszoda júniustól októberig nyitva tartott tavaly, és nem jegyeztek koronavírus-fertőzést a létesítményben, így indokolatlan annak zárva tartása.

A január közepén indított online petíciót eddig mintegy 160 személy írta alá, a kezdeményezők azt kérik, nyissák meg a létesítményt a nagyközönség előtt, tartsanak úszás-tanfolyamokat, hiszen a fertőzöttségi arány napról napra csökken, így semmi nem indokolja, hogy továbbra is zárva legyen. Sajnálatosnak tartják, hogy bár a fertőzöttségi mutató több mint egy hónapja 1 ezrelék alatt van, időközben kinyitottak a vendéglők és kávézók, de az uszoda és a városi sporttermek továbbra is zárva maradtak.

Elmondták: Brassóban működnek az uszodák, így több sepsiszentgyörgyi sportoló és úszni vágyó oda jár edzeni, ami hátrányt jelent a helyi költségvetésnek, és veszélyes is a közlekedés miatt. Hozzátették, a sportlétesítményeket az adófizetők pénzéből tartják fenn, éppen ezért fontos lenne, hogy használhassa ezeket a nagyközönség. Az uszoda sok oktatónak és sporttanárnak a munkahelye, egyesek sérült gyerekekkel is foglalkoznak, de jelenleg nagyon nehéz helyzetben vannak, elveszíthetik állásaikat. Az aláírók azt kérik, az iskolák megnyitásával egyidőben nyissák meg a városi uszodát is.

Bodor Lóránd, a Sepsi Rekreatív vezetője megkeresésünkre elmondta: tudomása van az aláírásgyűjtésről, úgy tudja, amikor elérik a hatszáz aláírót, akkor küldik el hivatalosan is a petíciót, de addig is zajlanak tárgyalások a nyitásról. Szükséges egyeztetni a pénzügyi fenntartóval, de más szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy megnyissák a létesítményt – mondta Bodor. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.