Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Tizenötezer lejes bírság gumiégetőknek
A Kovászna megyei környezetvédelmi felügyelőség ellenőrei múlt héten, a rendőrökkel közösen voltak járőrözésen, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy sepsiszentgyörgyi, ócskavasat begyűjtő cég autógumikat éget. A cég így akart megszabadulni a gumiktól, ahelyett, hogy szabályosan, egy erre szakosodott cégnek adta volna le ezeket.
– Még az is elképzelhető, hogy a gumikból a vasat akarták „kivonni” az égetéssel: sajnos akadnak ilyen cégek is. A kollégáim figyelmeztették a vállalkozókat, hogy a következő kihágásnál felfüggeszthetik a tevékenységüket – fejtette ki a helyi médiának Lucian Cândea, a felügyelőség vezetője. Végül 15 ezer lejes bírságot szabtak ki a törvénysértőkre. 

Hóba ragadt sofőrt mentettek
Vasárnap este a megyei tűzoltók éppen aznapi küldetésüket teljesítették (a Historic Winter Rallyn biztosították a tűzvédelmet, roncskivágó járgányokkal voltak jelen az eseményen), illetve munkájukat befejezve sepsiszentgyörgyi székhelyük felé tartottak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy autó sofőrje beragadt a hóba egy Kommandóhoz közeli erdei úton. Azonnal segítettek a pórul járt sofőrön, így a férfi, illetve az autó utasai biztonságban folytathatták útjukat otthonuk felé. 

Legtöbb állás a kereskedelemben
Jelenleg 260 állást hirdetnek a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség által a háromszéki cégek: szakképzetlen munká-sokat, árumozgatókat, elárusítókat keresnek a kis- és nagyüzletek, akár végzettség nélkül is, fizetett betanítási idővel. A kereskedelemben hirdetett állások száma eléri az ötvenet. Állást kínálnak szakképzett biztonsági őröknek is – az újonnan nyíló Sepsi Value Centerbe –, de más részlegek is keresik már a munkatársakat. Felsőfokú végzettséggel mindössze egy dizájnerre, egy jogtanácsosra és egy könyvelőre tartanak igényt megyeszinten. Továbbra is keresnek gépjárművezetőket hazai és külföldi fuvarozásra, de ételfutárokat, recepciós munkatársat és építkezésben jártas személyeket is alkalmaznak. Az állásokról érdeklődni – a járványhelyzetre való tekintettel – csak a 0267.312.157-es telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.