Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mennyiségre számláznak

Mennyiségre számláznak Kovászna megye

Bölönben február elsejétől új fejezet kezdődik a hulladék elszállításának történetében. Lévén, hogy a Tega Rt. nem tudott a községben lakók legalább 80%-val szerződést kötni, ezentúl tonnára számlázzák ki az elvitt hulladékot a polgármesteri hivatalnak – annak pedig a maga rendjén be kell gyűjtenie az ellenértékét a lakosságtól.

Hirdetés
Hirdetés

Sikó Imre polgármester úgy véli, beleférnek majd a személyenkénti 8 lejes díjszabásba, a lakosság pedig az adó mellett fogja tudni ezt is kifizetni. A Tega Rt. honlapján az olvasható, hogy azok az adminisztratív egységek, melyekben az egyéni szerződések lefedettsége kevesebb, mint 80%, mint Bölön község esetében is, tonnánként 535 lejes, ún. szeméttárolási illetéket kötelesek fizetni, melyhez még hozzáadódnak a szállítás és az összegyűjtés jóval nagyobb költségei is.

Bölönben mindenesetre az e heti tanácsülésen döntenek a kérdésben, illetve arról, hogy ez személyekre lebontva mennyi költséget jelent minden egyes lakosnak. Tény, hogy ilyenformán immár senki sem bújhat ki a szemételszállítás díjszabásának kötelezettsége alól, hiszen az adót mindenkinek fizetnie kell, s emellett most már a hulladék elszállításának költségeit is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 26., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Igen minden holnapban kisétálsz a tanácshoz hogy fizesd ki a tegat mert hanem azután kamatot szamolnak rá Szép munka csak dicserni tudom avezetoseget

 • User
  Dátum: 2021. január 26., 17:55
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nagyon igazságtalan a jelenlegi szemételszállítási törvény, lehetőséget ad a Tegának olyan összegek behajtására, amiért cserébe nem szolgáltatott semmit. Ha meg nem részesülök egy közszolgáltatásban, akkor miért fizessek? Ja, azt mondja a Tega, ha nincs szerződésem velük, akkor kidobom a sáncszélére a szemetet… Biztos van, aki ezt teszi, de nem kell általánosítani. Mindenki egyformán fizeti a szemételhordást, függetlenül attól, hogy mennyit termel.
  Így senki nincs ráutalva, hogy a nullához közelítsen a szeméttermeléssel. Kedves Tega kellene beruházzon, mérje le kilóra kitől mennyi szemetet visz el, akkor más lenne a hozzáállás. Ja, hogy ez kevésbé éri meg neki? Mi közöm hozzá. Annyit akarok fizetni, amennyit szemetelek. Se többet, se kevesebbet!

 • User
  Dátum: 2021. január 26., 19:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Szerintem is a szemetelszallitas ugy kellene mukodjon hogy az elvitt mennyiseget fizessuk es nem azt amit a hulladekszolgaltatast vegzo ceg megalapitt!!! Na de mi MAGYAROK nem vagyunk olyan tokosok hogy kialljunk az igazunkert !!!

 • User
  Dátum: 2021. január 28., 13:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Vagyis vásároljunk sokkal több szemetet, hogy legyen amit elvessünk, hogy nehogy ráfizessünk, mikor közben szemetet is eszünk? A köztisztaságiak nyitják ki a szemünket. Csak lássunk vele. Jöhet a „szolgálatos egyet nem értő”. Nehéz szegénykémnek.