Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az illem örök

Az illem örök Kovászna megye

Idén is megszervezte az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete az Illemtantáborát, amely az elmúlt évekhez képest annyiban változott, hogy az angol nyelvet is becsempészték a foglalkozások alatt.  

Az egyhetes nappali táborban tizenöt, 7-10 év közötti gyerek vett részt július 31. és augusztus 4. között, a Borudvarban található Pajtában. A gyerekek ez idő alatt különböző élethelyzetekben sajátíthatják el az alap illemszabályokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt.  

„Hagyományainkhoz híven idén is az általános illemtan szabályait gyakoroltuk a résztvevő gyerekekkel. Emellett angol nyelvű foglalkozásokon is részt vettek, kreatívkodtunk és a város intézményeit – a polgármesteri hivatalt, a Vigadó Művelődési Házat, az Incze László Céhtörténeti Múzeumot – ismerték meg, valamint meglátogattuk a Gyűjtemények házát is. Hála és köszönet támogatóinknak, a szülőknek, hogy évről- évre elhozzák gyerekeiket, hogy maradandó közösségi élményben részesüljenek, valamint az intézmények munkaközösségeinek, hogy idén is tartalmas programokkal fogadtak minket. Találkozunk jövőre!” – mondta Gábor Orsolya tanárnő. 

Domokos-Fejér Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke kiemelte: „Azt gondolnánk, hogy felgyorsult világunkban egyre kisebb hangsúlyt fektetünk az illemtani szabályokra. Szerencsére ez nem így van. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kézdivásárhelyen az évről-évre megszervezett Illemtan táborba a meghirdetés után pár nappal már beteltek a helyek, túljelentkezés volt. A szülők már az év elején érdeklődnek a táborról, vannak, akik már akkor felíratják a gyereküket. És bár az életben sok minden változik, a divat, az öltözködés, a kommunikációs szokásaink, stb. az alapvető illemtani szabályok örökérvényűek.” 

 Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások