Felhívás!

Az előírás változatlan

A rendőrök idén, augusztus ötödikétől kötelesek egyenruhát viselni munkahelyükön, kivételt képeznek azok, akiknek a munkáját akadályozhatja a hivatalos öltözet – jelentette ki Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter. „Semmi újdonság nincs a hírben, ez inkább egy pontosítás a belügyminiszter részéről” – avattak be a háromszéki rendőrök.

Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter korábban kijelentette, hogy augusztus ötödikétől kezdve, a rendőrök kötelesek munkaidőben egyenruhát viselni, kivételt képeznek azok, akiknek a munkájukat akadályozná, testi épségüket veszélyeztetné az egyenruha felöltése (például a speciális küldetésekben részt vevő, inkognitóban lévő, tanúk védelmezésében ténykedő, szervezett bűnözést lebuktató rendőrök).

Természetesen a laboratóriumokban munkálkodó személyzet sem köteles a különféle elemzésre beküldött minták tanulmányozása alatt egyenruhában feszíteni, illetve a bűnügyesek sem kell helyszíneléskor lecseréljék a minták-, bizonyítékok megőrzésére használt védőruháikat a „díszöltözetre”.

Az országos rendőrkapitányság közleményében arra is rámutatnak, hogy az egyenruhák folyamatosan tiszták, és megfelelőképpen karbantartottak kell, hogy legyenek.

Lapunk érdeklődésére Bartok Alexandru, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője kifejtette, mindennek inkább emlékeztető jellege van, nem újdonság.

– Erre vonatkozó jogszabályok vannak, amelyek meghatározzák, hogy ténylegesen kiknek kötelező munkaidőben egyenruhát viselni. A rendőrség munkája továbbra is változatlanul, a normális, megszokott keretek között zajlik – összegzett Bartok, hangsúlyozva, hogy a jogszabályok mellett természetes és jólneveltség kérdése is a ruhák tisztán tartása. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.