Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Angyali szó zengedez: karácsonyváró koncertek Kovásznán és Kézdivásárhelyen

Angyali szó zengedez: karácsonyváró koncertek Kovásznán és Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a magyar népzene és régizene nagyköveteinek karácsonyváró koncertjével hangolódhatnak a közelgő ünnepekre Kovászna és Kézdivásárhely lakói. A november 24-én és 25-én sorra kerülő ingyenes előadás az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ünnepváró ajándéka.

Hirdetés
Hirdetés

„Engedjük, hogy az időt, hagyományt és kultúrákat átívelő zene varázsa közelebb vigyen minket az ünnephez. A magyar népdal és régizene összefonódása, a rendkívüli tehetségű előadóművészek igazi lélekemelő koncertje különleges zenei élményre hívja a háromszékieket” – emelte ki Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke. „A jókedv, az életöröm, az éneklés, és a létezés az nekem teljesen egyenértékű. Tehát úgy létezem, hogy énekelek, ahogy madárnak a repülés” – vallja Sebestyén Márta. „Ezt az életérzést és örömet szeretnénk átadni a helyi közösségnek. Fogadják szeretettel a meghittséget és lelki feltöltődést nyújtó ajándékunkat és éljenek a lehetőséggel” – tette hozzá Tamás Sándor.

„Az adventi várakozást megelőző időszakban fokozottan igyekszünk a környezetünkben összhangot, meghittséget varázsolni, de ennél is fontosabb, hogy a lelkünket ráhangoljuk a csodára. Ilyenkor, év végén különösen szükségét érezzük az egymásra figyelésnek, hogy a hétköznapi rohanó ritmusból kicsit visszavegyünk. Nőszervezeteinkkel immár tíz éve, hogy a megye több településén szervezünk ünnepváró programokat. És mi lehetne ennél alkalomhoz illőbb, mint Sebestyén Márta, UNESCO-díjas előadóművész és Andrejszki Judit, Liszt-díjas barokk énekes felejthetetlen zenei utazásra hívó koncertje” – részletezte Domokos-Fejér Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

A fellépések programja:
  • november 24., péntek, 18 óra – Városi Művelődési Ház,  Kovászna
  • november 25., szombat, 19 óra – Vigadó Művelődési Központ, Kézdivásárhely

A koncertekre díjmentes helyfoglaló jegy kiváltása szükséges. A jegyek november 20-tól, hétfőtől elérhetőek a két helyszínen – tájékoztat az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája.

Fotó: Sebestyén Márta Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük