Hirdetés
Hirdetés

Ajtóról ajtóra

Rajtolt az ajtóról ajtóra történő népszámlálás – közölte Kovászna megye prefektusa. Dr. Ráduly István elmondta azt is: az önkitöltős szakasz letisztázott eredményei szerint a megye városaiban a kovásznai, a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi emberek töltötték ki a legtöbb hibátlan kérdőívet.

Hirdetés
Hirdetés

A népszámlálás ajtóról ajtóra történő szakaszában számlálóbiztosok keresik fel azokat a személyeket, akik az önkitöltő szakaszban nem, hiányosan vagy hibásan töltötték ki a kérdőívet. A számlálóbiztosoknak kell legyen a helyi polgármesteri hivatal által kiállított, fényképes igazolványuk, amely mellé, igény esetén a személyi igazolványukat is fel kell mutatniuk (ennek adatai meg kell egyezzenek az igazolványon szereplő adatokkal), ezen kívül szürke színű egyentáskájuk és táblagépük van. A számlálóbiztos egy ugyanolyan kérdőívet tölt ki, mint amilyet azok is megkaptak, akik sikerrel abszolválták az önkitöltős szakaszt, benne a nemzetiségre, anyanyelvre és felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdések is. A kérdőívek kitöltésénél nem kell minden családtagnak jelen lennie, egy ember is bediktálhatja, sőt, be is kell diktálnia minden, abban a háztartásban élő személy adatait – hívta fel a figyelmet a prefektus.

Ráduly István megerősítette: Háromszék, Hargita megye után, a második helyen végzett az országban a hibátlanul kitöltött kérdőíveket illetően.

Ami a megye városait illeti, Kovászna végzett az élen, nem sokkal maradt el tőle Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Barót, de Bodz-aforduló is bőven az országos átlag fölött teljesített. Még egyszer szeretnék gratulálni mindenkinek, aki segítséget nyújtott az összeírásban – összegezett dr. Ráduly István.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük