Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Adrian Vestea miniszter Sepsiszentgyörgyre látogatott

Adrian Vestea miniszter Sepsiszentgyörgyre látogatott Kovászna megye

A megyei és sepsiszentgyörgyi elöljárók meghívására pénteken délben Háromszékre érkezett Adrian Veștea fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter, aki Cseke Attilát követte a minisztérium élén. A folyamatban levő beruházások megtekintése, a közigazgatás egyéb problémái és a jövő fejlesztési lehetőségei egyaránt a napirenden szerepeltek.

 

A miniszteri látogatás az Országos Befektetési Társaság által finanszírozott és jó ütemben épülő új tüdőkórháznál kezdődött, ahol Tamás Sándor egyúttal bemutatta a vendégnek a Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórház fejlesztését és bővítését célzó összes projektet. Innen a Sepsi Arénához kísérték Veșteat, ahol ugyan még nem kezdődött el a jégcsarnok építése, de maga az Aréna is jól szemléltette, hogy a sportnak hasonlóan jó körülményeket fognak biztosítani, illetve több funkciónak is megfelelő épületet képzelnek el. A jégcsarnok elsősorban ugyan a hoki és műkorcsolya sportágak fejlesztését teszi lehetővé, de lesz benne orvosi rendelő és alkalmas lesz közösségi rendezvények megtartására is. Jelenleg a CNI-nél zajlik a közbeszerzési eljárás, Antal szerint jövőre remélhetően megindulhat az építkezés is.

A miniszteri látogatás az épülő tüdőkórház megtekintésével kezdődött (Fotó: Bodor Tünde)

Az Arénánál került sor a sajtónyilatkozatokra is. Tamás Sándor elmondta, a miniszter munkalátogatásra érkezett, a napirenden három nagy témakör van: strukturális kérdesekről fognak tárgyalni, elsősorban a közigazgatást célzó sürgősségi kormányrendelet-tervezetről, de a közeljövőben megvalósítandó nagy célokról is, mint a Brassó-Bákó autópálya, beszélni fognak. Végül azok a problémák is terítékre kerülnek, amelyekkel a napi munka során szembesülnek a közigazgatásban, ezért szervezték meg a megyeházán a találkozót a háromszéki polgármesterekkel.

Romániának szerencséje van azzal, hogy Cseke Attilát Adrian Veștea követi a miniszteri székben, mert a projektek esetében folyamatosságról beszélhetünk. Ismerjük, hogyan viszonyul a miniszter úr a helyi közigazgatás problémáihoz”, utalt Antal Árpád polgármester a nemrég még Brassó megye megyeitanács-elnöki funkcióját elfoglaló Veșteaval kiépített jó viszonyra. A polgármester a minisztertől a Szentgyörgy számára nagyon fontos jégcsarnok építéséhez kért támogatást.

A jégcsarnok látványterve (Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata)

Adrian Veștea, mint az előtte szólók is, kiemelte: mindig jól együttműködött a Kovászna megyei elöljárókkal és közös fejlesztési terveket dolgoztak ki a régió fejlődése érdekében. Most a folyamatban levő beruházásokra és a jövő lehetőségekre koncentrál, mondta és elkötelezte magát az építő hozzáállás, a fejlesztés mellett, mondván, soha nem fog logika nélkül elgáncsolni projekteket. „Azért járom az országot – az elmúlt hat hétben 15 megyét látogattam meg – hogy a problémák gyökerét megismerjem, a kollégáktól halljam, milyen akadályokba ütköznek a helyi közigazgatásban”, jelentette ki.

Úgy tűnt, valóban igyekszik a felvetett problémákra válaszolni (Fotó: Bodor Tünde)

Mindenki vegyen jegyet a brassói reptérre

Természetesen a vidombáki repülőtérről is szó került, hiszen ez Veștea legnagyobb megvalósítása, amihez a háromszéki elöljárók is hozzájárultak. A miniszter büszkén jelentette ki, a tegnapi nap 1000 fős utasforgalom volt a brassói reptéren, így a hazai repterek élbolyába került, közben viszont a rentabilitásra is oda kell figyelniük, hiszen a személyzet képzését, a légiirányítói szolgálatokat a megye költségvetéséből fizetik. „Bebizonyosodott, hogy a brassói reptér a jelenlegi 12 órás nyitvatartási idővel is életképes”, jelentette ki a fejlesztési miniszter, de a légitársaságok üzleti alapon indítanak új járatokat, a forgalmat nézve, ezért „mindenki vegyen jegyet brassói járatra”, biztatta a sajtó által a lakosságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások