Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Spanyol vezetőedző a KSE kosárlabdacsapatánál

Spanyol vezetőedző a KSE kosárlabdacsapatánál Sport

A Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata a 7. helyen zárta a 2022–2023-as bajnokságot. Azóta változások történtek az együttes háza táján, a legjelentősebb, hogy a következő szezonban új vezetőedző irányítja a kék-fehéreket.

Hirdetés
Hirdetés

Lénárt Adolf ügyvezető menedzser lapunknak elmondta, lassan kialakul a játékoskeret, amellyel a KSE nekivág a 2023–2024-es idénynek. A múlt szezonbeli idegenlégiósok, a szerbiai Ines Ćorda és Milica Mitrovic, illetve az amerikai Brianna Wilson és Taylor Hawks nem maradtak a csapatnál.

„A csapat idén is nagyrészt saját nevelésű játékosokra épül. A nyolc–kilenc hazai játékos közé 4–5 nagyon fiatal, tehetséges U16-os játékost is be fogunk epíteni az utánpótlás csapatainkból. Visszatér ugyanakkor az egyetemi tanulmányait befejezett Voloncs Orsolya is. A hiányzó posztokra légiósokat szerződünk. Aláírt már egy amerikai irányító, illetve egy kanadai center, továbbá egy angol védő szignójára várunk” – sorolta.

Idén már nem erősíti a csapatot a napokban a román felnőtt válogatott tagjaként a kongói Kinshasában rendezett Frankofónia Játékokon szereplő Biszak Boglárka, aki az Aradi FCC UAV csapatához igazolt. „Sajnos, őt nem tudtuk itthonn tartani, hiszen a költsegvetésünk nem engedte meg, hogy az Arad csapatával »licitáljunk«” – nyilatkozta Lénárt.

A legnagyobb változás azonban a kispadon történt, ahol Ljubomir Kolarevic helyét a spanyol Claudio Garcia Morales (fotó) veszi át. „Az új vezetőedző a Clarinos Tenerife csapatától igazol hozzánk” – jegyezte meg a vezető. Hozzátette, a 2005 óta a legmagasabb fokozatú spanyol edzői licenccel rendelkező tréner 2014 és 2018 között a spanyol női második ligában, majd a feljutást követően, 2018 és 2022 között az első divízióban edzette a Clarinos Tenerife csapatát.

Ami Ljubomir Kolarevicet illeti, a szerb tréner a folytatásban az utanpótlás csapatok munkáját segíti. „A felnőtt csapatnál a segédedzői teendőket továbbra is Farkas Alpár látja el, emellett Csutak András és Farkas Gellérd ifiedzőket is bevonjuk a stábba” – hangsúlyozta. A KSE női kosárlabdacsapata szeptember 1-jétől kezdi a felkészülést.

Fotó: fiba.basketball

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások