Felhívás!

Abrakolnak a hegy alatt

A magyar tannyelvű hetedik osztályok számára (ők azok, akik 2012-ben már az új tanterv szerint kezdték az iskolát) egyelőre a római katolikus valláskönyv jött meg a sepsiszentgyörgyi tanfelügyelőségre. Kiss Imre főtanfelügyelő abban bízik, hogy szeptember végéig „csak megérkezik a többi is”.

A főtanfelügyelő azt mondja: Bukarestben nem ismerik azt a székely mondást, miszerint nem szokás a hegy alatt abrakolni.

– Most kellene megkapnunk az új tanterv szerint megírt nyolcadik osztályos tankönyveket, amelyeket jövő szeptemberben kell bevezetni. A tanterv évekkel ezelőtt elkészült, a tankönyvek is megírattak, csak nem nyomtatták ki, mert miért ne hagynánk mindent az utolsó, sőt, az utolsó utáni pillanatra.

Iskolaigazgatóknak, tanfelügyelőségnek gyakorlatilag semmilyen feladatuk vagy szerepük nincs ebben, állunk és várunk, hogy történjen valami – mondta a főtanfelügyelő.

Azt már csak csendben teszi hozzá, hogy jobb helyeken egy tankönyvet úgy vezetnek be, hogy a tömeges nyomás előtt néhány iskolában egy-két évig tesztelik, ha kell, kijavítják, és csak azt követően nyomják ezres példányszámokban, hogy kijavították az esetleges hibákat, meggyőződtek arról, hogy „működik”. A többi évfolyam tankönyveinek 85 százaléka megérkezett, azokkal valószínűleg nem lesz gond – közölte a főtanfelügyelő.

A 2019–2020-as iskolai év szeptember 9-én kezdődik, és 2020. június 13-áig tart. A téli vakáció 2019. december 21. – 2020. január 12., a tavaszi 2020. április 4–21. között lesz. Az elemi oktatásban és az óvodákban még beiktatnak egy egyhetes vakációt október 26. és november 3. közé. A tizenkettedik osztályosok számára 2020. május 29-én zárul a tanév, míg a nyolcadik osztályoknak 2020. június 5-én.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.