Hirdetés
Hirdetés

A védelmi minisztertől kérnek magyarázatot a hangrobbanásra

A védelmi minisztertől kérnek magyarázatot a hangrobbanásra Kovászna megye

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor megyei tanácselnök csütörtökön hivatalos levélben kért magyarázatot Nicolae Ciucă védelmi minisztertől a szerda délelőtt megyeszerte hallott hangrobbanásra.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljárók felhívták a tárcavezető figyelmét, hogy az ismeretlen eredetű robbanás egyrészt megijesztette a lakosságot, másrészt sok találgatásra ad okot, ezért pontos tájékoztatást kérnek a hang eredetét illetően.

A levélben azt írják, a hatalmas, robbanásra hasonlító zaj pánikot keltett a lakosság körében, egyes településeken pedig a házak ablakai is betörtek. Rámutattak, az eseményt követően a megye lakói a helyi hatóságokhoz fordultak kérdéseikkel, amelyekre azóta sem érkezett válasz.

Tekintettel arra, hogy több mint egy nappal az incidens után nem érkezett semmilyen hivatalos közlemény a Nicolae Ciucă által vezetett minisztérium részéről, Antal Árpád és Tamás Sándor a megye lakói nevében azt kérik, hogy a tárca közölje az incidens okait, illetve azt, hogy igaz-e, hogy egy hangsebességet átlépő vadászrepülőgép okozta a hangrobbanást.

Az elöljárók emlékeztetik a minisztert, hogy idén szeptemberben Párizsban is történt egy hasonló incidens, és ott a katonai erők rövid időn belül hivatalos magyarázattal szolgáltak a hatalmas zajra, annak érdekében, hogy elkerüljék a pánikot a lakosság körében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások