Felhívás!

A sugási út szép és problémás

Egy minapi baleset kapcsán ismét a sugásfürdői út közlekedési viszonyaira tért vissza a közösségi hálón egy, a környéken lakó sportember, aki maga is nap mint nap közlekedik a 121C jelzésű útszakaszon. Az, hogy ugyanabban a kanyarban nyolc autó szenvedett balesetet, csúszott ki az útról, csak egyike a figyelemreméltó problémáknak.

Tiberiu Andrei Poștoacă, a Covalpin ökoturisztikai egyesület alapítója már korábban is szóvá tette, sok az anomália a jelzett útszakaszon, a hatóságoknak, az út kezelőjének – ez a sepsiszentgyörgyi önkormányzat – jobban oda kellene figyelni a forgalomra és a közlekedőkre.

A hétfői balesetben, amelyet említettünk, egy ittas sofőr rohant fának egy éles balkanyarban, szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta. Az egy olyan kanyar, amelyben ez a nyolcadik baleset, állítja Poștoacă, a veszélyes kanyart jelző tábla hiányát szóvá téve. Ugyanakkor azonban az autósoknak felrója a kanyarok levágását, a fényszórók nélküli közlekedést, amely a napos-árnyékos szakaszok váltakozásában nagyon szükséges, a túlzott sebességet és az ittas közlekedést is, amely mindig mindenütt nagy kockázatot jelent.

A kerékpáros sportolók és kikapcsolódó városi biciklisták sem ártatlanok, ők is átmennek a szembejövő forgalom sávjába, olykor szintén túlzott sebességgel, ráadásul sisakot sem hordanak. Pedig az úton sokszor vannak az erdőkitermelésből vagy a fát szállító szekerekről lehullott ágak, a teherautók pedig sarat is bőven hordanak az útra. És ez nemcsak rájuk jelent nagy veszélyt.

Szóvivője által a megyei rendőrség közölte, felszólítják az út adminisztrátorát, jelezze megfelelően az út veszélyeit a közlekedőknek. Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser megígérte, szabadsága lejárta után utánajár a jelzett gondoknak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások