A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Névadójának állított kopjafát az iskola

Névadójának állított kopjafát az iskola

Születésének 130. évfordulóján szülőfaluja, Nagybacon kopjafát állíttatott Konsza Samu tanár, nyelvész, néprajzkutató emlékére. A kopjafaavató ünnepséget hétfőn, december 18-án délben tartották a róla elnevezett helybéli iskola bejárata mellett. Este a kultúrotthonban a nagybaconi diákok Konsza Samu gyűjteményéből összeállított műsorral is emlékeztek, mesejeleneteket, mesefeldolgozásokat, népi gyermekjátékokat, népdalokat és néptáncokat adtak elő.

Minden munka meghozza gyümölcsét

Minden munka meghozza gyümölcsét

A református kultúrotthonnál tartott ünnepség után a központi művelődési otthonban folytatódtak a március 15-i nagybaconi ünnepi rendezvények. Itt először istentiszteletet tartottak. Molnár Sándor református lelkész igehirdetésében a magyar történelmet a szőlőművelés folyamataihoz hasonlította, melyben, mint fogalmazott, a keservekkel tele időszakok után voltak örömünnepek is, amikor leszüreteltük munkánk gyümölcsét.