A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kiadvány is készült az évfordulóra

Kiadvány is készült az évfordulóra

A kis könyvecske a település eddigi életét mutatja be régi, Dimény Olga, Lőrincz Annamária, Mihály Réka, Pál Márta, Pető Anna és Szilágyi B. Sarolta által gyűjtött és összeválogatott fotók segítségével. Mint szerkesztői írják, „egy sorozat első része kíván lenni, mely felvillantja képekben egy székely falu, Nagybacon dolgos hétköznapjait, családi, közösségi eseményeit, vidám, szórakoztató pillanatait.” A kiadványban szereplő fényképek „tanúi e falu életének. Szülőfalujukat szerető lelkes emberek gyűjtőmunkájának eredménye” – olvashatjuk benne.

A könyvecskét Dimény Olga tanárnő mutatta be a nagybaconi kultúrotthonban tartott ünnepségen, hangsúlyozva a baconiaknak, hogy legyenek büszkék településükre, és tegyenek azért, hogy Nagybacon jövője is ugyanolyan, eseményekben, eredményekben gazdag legyen, mint múltja amilyen volt. A csaknem ötven régi fotót tartalmazó kiadvány szerkesztésében közreműködött Dimény Olga tanárnő munkatársa, Gaál Tünde is, aki a borítólap fotóit készítette.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.