Felhívás!

Jó hangulat uralkodik

Jó hangulat uralkodik

„Remek a hangulat Nagybaconban, illetve Bacon községben, a falvakban elkezdett nagyszabású munkálatok a vége felé közelednek” – nyilatkozta lapunknak Simon András, Bacon község polgármestere.

Valójában vízvezetési, szennyvíz-elvezetési és aszfaltozási munkálatokról beszélünk, melyek lényegében változtatták meg a község lakóinak életkörülményeit. A modernizálási munkálatokat a Fejlesztési Minisztériumtól kapott pénzből sikerült megvalósítani, de Simon András polgármester nem állt meg itt. A baconi polgármesteri hivatalnál mi is láthattuk azt a vaskos iratcsomót, mely egy elkövetkező beruházás tervét foglalja magába és felsőbb jóváhagyásra vár: a polgármester azt tervezi, hogy minden egyes faluban minden egyes utcát leaszfaltoztasson, korszerűsítsen. Ez azt jelentené, hogy Bacon község majdnem, vagy mondhatni akár teljes egészében nyugat-európai szintre zárkózna fel az infrastruktúra tekintetében.

A kisbaconi összfalukép jelenleg is modern és hangulatos, ötvözi a haladást, a korszerűt a hagyományossal, hiszen a falura nem a harsány építkezések a jellemzőek, hanem épp ellenkezőleg, a szerény külsejű, de mégis hangulatos házak vannak túlsúlyban, ami, összképben a frissen aszfaltozott utcákkal, megnyugtató szemnek és léleknek egyaránt.

A faluba most már két aszfaltozott út is vezet: egyrészt a 45-ös községi út a Bibarcfalva utáni, avagy előtti eltérőtől, másrészt a 46-os községi út Nagybacon központjából, mely a Nagybacon és Kisbacon közötti dombtetőre kiérve, egy erdővidéki panoráma perspektíváját is kínálja az arra járóknak.

Persze, van, amit még tenni jelenleg is: Nagybaconban, a ravatalozó előtt, az út menti sáncot betonlapokkal kell lefedni, Kisbaconban a tejcsarnok előtt egy parkoló kialakításán dolgoznak éppen a munkások, hasonlóképpen Nagybaconban is láttunk még munkagépeket. A polgármester azt mondta, hogy a 44-es, Szárazajta felé vezető községi úttal is akad még munka, egyébként annak aszfaltozását is folytatnák Zalánpatak felé, a község közigazgatási határáig.

Ezen nagy megvalósítások ellenére is, Simon András polgármester szerényen nyilatkozik akár múltról, akár jövőről legyen szó. Azt mondja nem szokása ígérgetni, és nem is ígér semmit az embereknek: ő inkább cselekedni próbál. Jelenleg második mandátuma vége felé közeledik, és bízik abban, új tervekkel a fiókjában, hogy az általa vezetett község olyan szintre ér, amely elégedett, nyugalmas életkörülményeket biztosít minden lakosának. Lehet-e ennél többet várni egy polgármestertől?

Hozzászólások