Felhívás!

Konfirmálás előtt

Konfirmálás előtt

Szárazajtán idén nyolc ifjú, két lány és hat fiú készül konfirmálásra, az eseményt május hatodikán, anyák napján tartanák – tudtuk meg Kelemen-Karikás Árpád református lelkipásztortól. Egyidejűleg megszervezik a 25 évvel és az 50 évvel ezelőtt konfirmáltak találkozóját is.

 

– Szárazajtán a hagyomány szerint május első vasárnapján van a konfirmálás, és ugyanakkor minden évben megszervezzük a 25 és 50 éve konfirmáltak találkozóját. Idén tizennégyen lesznek azok, akik ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, és kilencen azok, akik huszonöt évvel ezelőtt, 1993-ban konfirmáltak – mondta a tiszteletes. Hozzátette, az ünnepségre zenés–verses műsorral a helyi Ifjúsági Keresztény Egyesület tagjai is készülnek, akik között vannak hetedik–nyolcadik osztályos diákok, de huszonéves fiatalok is. „Az IKÉ-sek létszáma változó, általában 10–12-en vannak. Próbáljuk bevonni a fiatalokat a csoportba, pótolni azokat, akik már kinőnek és távoznak”, mondta el érdeklődésünkre.

A szárazajtai Református Egyházközségben legutoljára tavaly, a reformáció napján volt emlékezetes ünnepség. Akkor, a reformáció félévezredes évfordulójára is emlékezve, a parókián székelykaput avattak, a templom udvarán pedig emlékművet lepleztek le, rajta az eddig Szárazajtán szolgáló lelkészek neveivel. Azelőtt, júniusban, a fogolytáborokba elhurcolt szárazajtaiak emlékére állítottak táblát a templom falára (fotó).

Hozzászólások