A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Konfirmálás előtt

Konfirmálás előtt

Szárazajtán idén nyolc ifjú, két lány és hat fiú készül konfirmálásra, az eseményt május hatodikán, anyák napján tartanák – tudtuk meg Kelemen-Karikás Árpád református lelkipásztortól. Egyidejűleg megszervezik a 25 évvel és az 50 évvel ezelőtt konfirmáltak találkozóját is.

 

– Szárazajtán a hagyomány szerint május első vasárnapján van a konfirmálás, és ugyanakkor minden évben megszervezzük a 25 és 50 éve konfirmáltak találkozóját. Idén tizennégyen lesznek azok, akik ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, és kilencen azok, akik huszonöt évvel ezelőtt, 1993-ban konfirmáltak – mondta a tiszteletes. Hozzátette, az ünnepségre zenés–verses műsorral a helyi Ifjúsági Keresztény Egyesület tagjai is készülnek, akik között vannak hetedik–nyolcadik osztályos diákok, de huszonéves fiatalok is. „Az IKÉ-sek létszáma változó, általában 10–12-en vannak. Próbáljuk bevonni a fiatalokat a csoportba, pótolni azokat, akik már kinőnek és távoznak”, mondta el érdeklődésünkre.

A szárazajtai Református Egyházközségben legutoljára tavaly, a reformáció napján volt emlékezetes ünnepség. Akkor, a reformáció félévezredes évfordulójára is emlékezve, a parókián székelykaput avattak, a templom udvarán pedig emlékművet lepleztek le, rajta az eddig Szárazajtán szolgáló lelkészek neveivel. Azelőtt, júniusban, a fogolytáborokba elhurcolt szárazajtaiak emlékére állítottak táblát a templom falára (fotó).

Hozzászólások