Felhívás!

Röviden

 

A 11. erdei tábor

Július 3–7. között szervezte meg a kisbaconi Bodvaj Egyesület a 11. Erdei iskola táborát. A 40 fős sátortábornak idén is Uzonkafürdő adott helyszínt.

A hét során a kapcsolatteremtésre, kapcsolaterősítésre, csapaterősítésre fektettek a szervezők nagy hangsúlyt. Ebben segítségükre voltak Farkas Zsóka és Kolcza Jutka tábori játszómesterek, míg Benkő Jutka népi mesterrel fonalgrafikát tanulhattak a résztvevők. A tanulmányi kirándulás ezúttal Udvarhelyszékre vezetett, elsőként a szentábrahámi gyógynövényes kertet látogatták meg, majd a csekefalvi levendulaültetvényben gyönyörködtették szemüket. Székelyudvarhelyre visszatérve a Székelyföldi Legendárium által működtetett Mini Erdély makettparkot látogatták meg. A tábor egyik legemlékezetesebb délutánja valószínűleg a számháború volt, amelyet az ifisek terveztek meg és irányítottak.

A szervezők köszönik támogatóiknak: Kovászna Megye Tanácsának, Kisbaconi Erdő- és Legelőbirtokosságnak, a résztvevők szüleinek a program megvalósításához nyújtott segítséget és támogatást.

Testvértelepülési szerződés

Július végén Nagybacon testvértelepülési szerződést kötött a Győr-Moson-Sopron megyében található, alig 300 lakosú Pusztacsalád faluval, ahonnan egy 45 fős küldöttség ez alkalommal először látogatott Erdővidékre.

Csapó Gábor pusztacsaládi polgármester, a nagybaconi fúvóstábor zárókoncertjével egyidejűleg tartott ünnepi esemény alkalmával elmondta:

„Csak háromszázan vagyunk pusztacsaládiak, de a történelem során a görögök sem voltak többen, mégis győzni tudtak a perzsák ellen. Hoztunk egy olyan jelképet, melyen Magyarország a Székelyfölddel újra egybeforr: életérzéseket adunk át ezáltal egymásnak, és kívánom, hogy tartsuk meg egymást, mert anyanyelvünk magyar, a magyar identitásunk a legfontosabb a világon”- mondta.

Ezután a nagybaconiaknak is bemutatták a pusztacsaládiak által hozott, székely és magyar színekből álló, a székely és magyar címereket ábrázoló zászlót, a két település barátságának első jelképét.

Hozzászólások