Felhívás!

Röviden

Uzonkafürdői tervek

Tamás Sándor megyetanácselnök arra kérte a baconiakat, találjanak ki nagyobb léptékű terveket Uzonkafürdő fejlesztésével kapcsolatban. Megemlítette például a településen található volt pionírtábor helyzetét, mely ingatlan jelenleg romos, elhanyagolt állapotban várja sorsa jobbra fordulását. „Akár le is mondhatunk az ingatlanról, de a helyiekkel partnerségben is léphetünk hasznosítása, újjáépítése érdekében”, nyomatékosította. Jó hír egyelőre az, mint Bocskor Lászlótól, a nagybaconi közbirtokosság vezetőjétől megtudtuk, hogy a közeljövőben az uzonkafürdői borvizes medence környékét némileg rendezni fogják, öltözőket építenek, a meglévő mellett egy kisebb, melegített medence építését is tervezik.

 

Iskolai hírek

Baló Ervin, a nagybaconi Konsza Samu Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta, idén 21 diák végezte el a nyolcadik osztályt, ám képességvizsgára csak tizennégyen jelentkeztek. Hat diák pótvizsgára szorult, egy pedig külföldre távozott. A képességvizsgázók zöme Baróton folytatná tanulmányait, míg ketten a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumba, illetve a Székely Mikó Kollégiumba készülnek.

 

Ősztől napközi

Nagybaconban azt tervezik, hogy ősztől legalább egy óvodai csoport délután is működjön. Erre azért lenne szükség, mert több szülő van, aki nem tud délben a gyermeke után menni az óvodába. A gyermekek ebédet is kapnának. A lépéssel megelőznék azt is, hogy esetlegesen a baróti napközi otthonba kelljen vigyék gyermekeiket az érintettek.

 

Kéménden vendégszerepeltek

A nagybaconi Pásztortűz Néptánccsoport nemrég a szlovákiai Kéménden vendégszerepelt, a Járási dal- és táncünnepély meghívottjaként. „A tánccsoportnak több diák is tagja, akiknek nagy élmény volt a szlovákiai kirándulás”, mondta el Baló Ervin iskolaigazgató, hozzátéve, hogy Dimény Olga tanárnő, Keresztes Gabriella táncoktató és Bocskor László közbirtokossági elnök munkája nélkül a kiutazás nem jöhetett volna létre.

Hozzászólások