Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újra kiírják a közbeszerzést a Brassó – Bákó autopálya megvalosíthatósági tanulmányának elkészítésére

Újra kiírják a közbeszerzést a Brassó – Bákó autopálya megvalosíthatósági tanulmányának elkészítésére Gazdaság

A szállításügyi minisztérium újra kiírja a Brassó – Kézdivásárhely – Bákó autópálya tervezésésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, miután szeptemberben felbontották a szerződést a Search Corporation – Primacons Group társulással, amely két év alatt a megvalósíthatósági tanulmánynak csupán 15%-át készítette el.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) szerint a közbeszerzési eljárás elindításához szükséges dokumentációt szerdán továbbították az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SICAP).

“A tervezési szerződés időtartama 28 hónap, ebből 24 hónap van a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. A dokumentáció jóváhagyásást követően a CNAIR elindíthatja a tervezési szerződésre vonatkozó közbeszerzési eljárást” – áll a társaság sajtóközleményében.

Ugyanezen forrás szerint a Brassó – Kézdivásárhely – Bákó autópálya célja, hogy magas minőségű közúti kapcsolatot biztosítson Moldva és Erdély között.

“A projekt biztosítja a Brassó és Bákó városát összekötő autópálya-szakasz megépítését, amely az A5-ös, moldvai autópálya részét képezi majd, és Brassó, Kézdivásárhely, Onești, valamint Bákó között teremt kapcsolatot” – áll a CNAIR közleményében.

forrás: News.ro

fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük