Felhívás!

Teodorovici: A GDP 30 százalékának megfelelő összeget kell begyűjtenie 2019-ben az ANAF-nak

Teodorovici: A GDP 30 százalékának megfelelő összeget kell begyűjtenie 2019-ben az ANAF-nak Gazdaság

Az országos adóhatóságnak (ANAF) a bruttó hazai termék (GDP) 30 százalékának megfelelő összeget kell begyűjtenie 2019-ben – közölte Eugen Teodorovici pénzügyminiszter pénteken, miután a kormány elfogadta az idei költségvetés tervezetét.

A tárcavezető rámutatott, az állami költségvetés becsült bevételei 342,7 milliárd lejre rúgnak – ami 53,1 százalékkal több, mint 2016-ban -, ennek biztosításához azonban arra van szükség, hogy az országos adóhatóság tegye hatékonyabbá a begyűjtést, és hatmilliárd lejjel növelje bevételét. “Ez jelentős növekedést jelent tavalyhoz képest, de nagyon világosan ki szeretném jelenteni: idén az ANAF-nak kötelessége begyűjteni a GDP 30 százalékának megfelelő összeget” – nyomatékosította Teodorovici.

A miniszter rámutatott, meg kell hozni a hosszú évek óta emlegetett intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik az áfabegyűjtést, csökkentik az adócsalást. “Az ANAF-nak tehát nagyon sok dolga lesz, és részemről minden támogatást megkap, de nem fogok engedni abból, amit ma mondtam” – fogalmazott Eugen Teodorovici.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.