Felhívás!

Tavaly mintegy 477 ezer járművet gyártottak Romániában

Tavaly mintegy 477 ezer járművet gyártottak Romániában Gazdaság

Tavaly mintegy 477 ezer járművet gyártottak Romániában, ami 31 százalékkal haladja meg az előző évi termelést – írta szerdai számában a Ziarul Financiar című gazdasági napilap.

A lap piaci forrásokra és autógyártók egyesületének adatai alapján tette közzé saját becslését. A romániai autógyártók egyesületének (ACAROM) adatai szerint a francia Renault tulajdonában levő Dacia termelése 6,8 százalékkal nőtt 2017-hez képest, miután tavaly 335 262 járművet szereltek össze a Dacia mioveni-i üzemében. Ebből a legtöbbet a Dacia Duster hobbiterepjáró tett ki, amiből csaknem 237 ezret gyártottak.

A román autógyártók és -importőrök egyesülete (APIA) még nem tette közzé a decemberre vonatkozó adatait, de a lap tudni véli piaci forrásokból, hogy az amerikai Ford a dél-romániai craiovai üzemében tavaly mintegy 142 ezer járművet gyártott. A Ford a craiovai üzemében az Ecosport hobbiterepjárót szereli össze. A lap becslése szerint a romániai járműtermelés értéke tavaly elérte a 7 milliárd eurót.

Az idén a Ford egy második modell gyártását is elkezdi Craiován, hivatalosan nem jelentették be még, hogy melyiket, de a nemzetközi sajtó tudni véli, hogy a Ford Pumáról van szó – írja a román lap.

2020-2021-től a Dacia is a termelés növelését jelentette be, így várhatóan a Ford és a Dacia évi kapacitása 2021-ben elérheti az évi 700 ezer járművet, ami körülbelül 10 milliárd euró értékű évi termelésnek felel meg – írta a Ziarul Financiar.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.