Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Növelték a 45 év feletti munkanélküliek és a gyakornokok foglalkoztatására szánt forrásokat

Növelték a 45 év feletti munkanélküliek és a gyakornokok foglalkoztatására szánt forrásokat Gazdaság

A munkaügyi minisztérium növelni fogja a 45 év feletti munkanélküliek, gyakornokok, egyedülálló munkanélküli szülők vagy tartósan munkanélküliek foglalkoztatására szánt forrásokat – nyilatkozta szerdán az Agerpres-nek Marius Budăi.

[reklam

A munkaügyi miniszter tájékoztatása szerint a költségvetés-kiigazítás tervezetében a kormány további 400 millió lejt irányzott elő erre a célra. Az összeg lehetővé teszi, hogy a munkaadók új állásokat kínáljanak a kiszolgáltatott társadalmi csoportoknak.

A törvény szerint egy éven keresztül alkalmazottanként havi 2250 lej állami támogatást kapnak azok a vállalkozások, amelyek 45 év feletti munkanélkülieket, egyedülálló munkanélküli szülőket vagy tartósan munkanélkülieket foglalkoztatnak meghatározatlan idejű munkaszerződéssel. A támogatás feltétele, hogy az alkalmazott munkaviszonya legalább 18 hónapig tartson.

Az állam ugyanakkor kifizeti a fogyatékkal élők és azon munkanélküliek foglalkoztatásának munkaerőköltségeit, akik öt éven belül megfelelnek a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeinek. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük