Felhívás!

Felbontják a Maroskece – Aranyosgyéres sztrádaszakasz építésére kötött szerződés

Felbontják a Maroskece – Aranyosgyéres sztrádaszakasz építésére kötött szerződés Gazdaság

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) csütörtökön értesítette az észak-erdélyi autópálya Maroskece – Aranyosgyéres 15,6 kilométer hosszú szakaszának építési munkálatait végző cégtársulást, hogy felbontja a szerződést.

“2021. március 11-én a CNAIR értesítette a Straco Grup – Total Road – Specialist Consulting cégtársulást, hogy felbontja a Maroskece – Aranyosgyéres sztrádaszakasz építésére vonatkozó szerződés. A szerződésbontás az értesítés kiadása után 14 nappal lép hatályba” – tájékoztat csütörtökön kiadott közleményében a vállalat.

Erre a lépésre azt követően került sor, hogy a cégtársulás nem vette figyelembe a CNAIR által 3 alkalommal kiküldött felszólítását, és abbahagyta a munkálatokat. Öt hónap alatt mindössze 1%-ot haladtak a sztrádaszakasz építési munkálatai.

A szerződés felbontása után a CNAIR új közbeszerzési eljárást fog kiírni az illető autópálya-szakaszra.

Cătălin Drulă szállításügyi miniszter néhány órával korábban jelezte a Facebook-oldalán, hogy a CNAIR szerződést bontott a cégtársulással.

A tárcavezető azt írta, hogy a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat megpróbálta elkerülni a szerződésbontást, mivel egy új közbeszerzési eljárás kiírása időbe telik, de a dolgok nem mehettek már így tovább, miután a 2016-ban elkezdődött munkálatok kivitelezése 2021-ben még mindig csak 40% alatt van.

A miniszter egyébként már február 25-én bejelentette, hogy az illető szerződést valószínűleg fel fogják bontani, mivel az építkezési cég, a Straco pénzügyi nehézségei miatt nem tudja a munkálatokat elvégezni.

Az 5 évvel ezelőtt aláírt szerződés már egy éve stagnál: a nagy pénzügyi gondokkal küzdő építkezési vállalat többet áll, mint amennyit dolgozik – mutatott rá akkor a miniszter. Hozzátette, felkérte az országos útügyi vállalatot, hogy a legrövidebb időn belül hozzon döntést az ügyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások