Felhívás!

A mezőgazdasági miniszter szerint csak 27 piacot zártak be az országban

A mezőgazdasági miniszter szerint csak 27 piacot zártak be az országban Gazdaság

A koronavírus-járvány miatt a hatóságok által elrendelt korlátozások nyomán az országszerte működő 514 mezőgazdasági piacból csupán 27-et zártak be, azaz a piacok mindössze 5,25%-át – mutatott rá kedden Adrian Oros mezőgazdasági miniszter.

A miniszter szerint sok a félretájékoztatás ebben az ügyben, hiszen az országszerte a helyi önkormányzatok fennhatósága alatt működő 514 piac közül 367 eddig is szabad téren vagy csak félig zárt térben működött, tehát ezek esetében semmi sem változott. 120, zárt térben működő piac esetében a polgármesterek különböző megoldásokat találtak azok nyitvatartására, és csupán 27-et, azaz a piacok 5,25%-át, kellett bezárni.

A koronavírus terjedését fékezni hivatott újabb korlátozó intézkedések és az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) 52-es határozata értelmében november 9-étől kezdődően országos szinten bezárták a zárt terű piacokat.

A mezőgazdasági termelők tiltakoztak az intézkedés ellen, rámutatva, hogy ez a szupermarketeknek és a multiknak kedvez, a román termelőknek pedig nem lesz ahol eladniuk termésüket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.