Felhívás!

Romániában is elindult a Google Pay

Romániában is elindult a Google Pay Gazdaság

Újabb európai országokban vált elérhetővé a Google Pay mobiltelefonos fizetési szolgáltatást, amely Romániában most tíz banknál és pénzügyi szolgáltatónál indult el.

A digitális fizetési lehetőségek iránti igény növekedésével összhangban a Google a MasterCarddal, a Visával és más partner pénzintézetekkel kezdett együttműködésbe.

A szolgáltatás első körben a Revolut, a Curve, a Transferwise, az ING Bank, az UniCredit Bank, a Banca Transilvania, az Alpha Bank, a CEC Bank, a Viva Wallet és az Orange Money ügyfelei számára elérhető, ezekhez a későbbiek további cégek fognak csatlakozni.

Románia mellett Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Hollandiában, Portugáliában és vált elérhetővé a szolgáltatás.

A Google Pay használatával a felhasználók a mobiltelefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, a szolgáltatáshoz arra alkalmas, Android rendszerű eszközre van szükség.

A felhasználóknak a kártyakibocsátó bankjuk mobilbanki alkalmazásában kell a használni kívánt Mastercard kártyájukat hozzáadni a Google Pay alkalmazáshoz.  

A fizetés során sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség, elég ha a vásárló közvetlenül a fizetés előtt feloldja a telefonját.

A fizetés biztonságát tokenizációs technológiája garantálja. A megoldás úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett “tokennel”, vagyis egyedi, minden fizetésnél változó kártyaszámmal cseréli fel.

A világjárvány kezdete után az érintésmentes fizetési tranzakciók aránya közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és a gyors, biztonságos, érintésmentes fizetési módokra váltás várhatóan kiállja majd az idő próbáját.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.