Többet ésszel, mint erővel

Az óvodásoknak szóló Kiskurutty Játéktanoda körzeti szakaszát Kézdivásárhelyen két helyszínen, a Csipkerózsika és a Manócska Napközi Otthonokban szervezték meg december 8-án, a benevezett hét csapat számára.

A Csipkerózsika Napközi Otthonban négy csapat (a házigazda Csipkerózsika, Torjáról a Bogyó és Babóca, a Benedek Elek Óvodából a Mackó, illetve a 2-es számú Óvodából a Sünikék), míg a Manócska Napközi Otthonban három (a házigazda intézményből a Vuk és Mocorgók, illetve a kézdiszentléleki Pitypang Óvodából a Bóbita) egység kóstolt bele a kiskuruttyos-lázba. Mindkét körzetben háromtagú zsűri figyelte a játék menetét, ők döntöttek arról, hogy melyik csapatok folytathatják a megmérettetést a megyei szakaszon.

Szombat délelőtt Móricz Zsigmond verses állatmeséi szolgáltatták az alapanyagot, amelyek ismeretében a két-két középső- és nagycsoportosból álló csapatok tevékenykedtek, miközben furfangos farkassal, bölcs rókával, hiszékeny gidákkal lakott meseerdőben játszottak. A csöppségek mindannyian kiállták a három, játékos próbatételt, és a székely észjárást kihasználva bebizonyították, hogy „többet ésszel, mint erővel!”

A játékfüzérek teljesítéséért dióhéj-jutalom járt, a kicsik ily módon gazdagították sajátos mesefájukat. Mivel óvodáskorban versenyről még nem beszélhetünk, ezért a mesebeli játéktanodában a gyermekek megtapasztalhatták a közös munka örömét, a csapatszellem erejét és az egymásra figyelés fontosságát. Minden csapat kapott oklevelet és ajándékcsomagot, a Csipkerózsika, a Bogyó és Babóca, illetve a Vuk csapatok a megyei szakaszon folytathatják a játékot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.