Felhívás!

Szabadidő a virtuális világban

Szabadidő a virtuális világban Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza is áttért az online tevékenységre, a feltételek adottak, működik az oktatási platform. Az órák a megszokott órarend szerint zajlanak.

– A tanárok bejárnak a Tanulók Házába, s itt kapcsolódnak rá az online felületre, egyrészt azért, mert itt minden adott: számítógép, laptop, megfelelő sávszélességű internet, kivetítő stb., másrészt pedig, mert itt vannak a kellékek például a modellezéshez, vagy a gokart körre járóknak a tanár nem csak beszélni tud az új gépekről, hanem meg is tudja mutatni. A kézműves tevékenységek a tavasszal is jól működtek ilyen formában is, de vannak olyan foglalkozások, amiket nehéz így tartani. Ilyen például az úszás vagy az asztalitenisz. Ezek esetében filmeket néznek, különböző technikákat tanulnak elméletben – magyarázta Kerekes Jenő igazgató.

Emlékeztetett, hogy a nyár folyamán bővítették a technikai felszereltségünket, 3D-s nyomtatókat, interaktív táblákat vásároltak és a gokart-parkot is felújították: három elektromos gépet szereztek be.

Idén az iskolakezdéssel egyidőben indultak a tevékenységek a Tanulók Házában. A járványügyi előírásoknak megfelelően kisebb csoportokat hoztak létre, kevesebb gyereket tudtak fogadni. Sepsiszentgyörgyön a 20 köri tevékenységre mintegy 1200 diák jár, 300-zal kevesebb, mint az elmúlt tanévben.

A pedagógusok abban bíznak, hogy két hét után javul a koronavírus-fertőzöttségi mutató, és visszatérhetnek a hagyományos, jelenléti oktatáshoz, hiszen sem gyereknek sem a felnőttnek nem tesz jót, ha túl sok időt tölt a számítógép előtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.