Felhívás!

Röviden

Díjak a háromszéki diákoknak
Kitűnően szerepeltek diákjaink az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyverseny, valamint a Vidám versek versmondó versenyének országos szakaszán.

Utóbbin a Székely Mikó Kollégium két diákja: Bordás Adrienn (VI. o.) és Hubbes Gellért Mátyás (VII. o.) első helyen végzett. Különdíjasok: Kovács Jázmin (Gelence), Kolcza Nikolett (Barót) és Tókos Lilla Eszter (Barót). A kézdivásárhelyi Rancz-Gyárfás Gergő dicséretben részesült. Az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyről Kozsokár Hanna (XI. o.) és Kovács Petra (IX. o.) mikós diákok első díjjal tértek haza. Hanna, a versenyzők közül egyedüliként, maximális pontszámot ért el. Szabó Alexia, a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola hatodik osztályos diáklánya II. helyen végzett.

 

Tavaszi zsongás Feldobolyban
Idén Feldoboly volt a házigazdája a Népi Gyerekjáték Találkozónak. A rendezvényre a barátainkat is meghívtuk.

A megszokottól eltérő, csodálatos tavaszi napra virradt Feldoboly. Az erdők alá fölkucorodó kis település néhány órára igazi gyerekfaluvá varázsolódott, megtelt élettel, pezsgéssel és vidám gyermekzsivajjal. Az idén a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi otthon és a hozzá tartozó egységek számára a feldobolyi kultúrotthon adott helyet a Népi gyermekjáték találkozójának. Az öt résztvevő csoportot Istók Judit igazgatónő köszöntötte, majd a Lécfalvi Elemi Iskola furulyásai zeneszóval örvendeztették a jelenlevőket, utána pedig az ének, a tánc és a játék vette át a főszerepet. A csöppségek előadásait látva öröm volt visszaröppenni az időben, saját gyerekkorunk élményeit, varázsát felidézni.
Mi, óvónők Kodály Zoltánnal együtt valljuk: „amit csak hall a gyermek, könnyen elfelejti. Amit lát is, inkább megjegyzi. De amiben ő maga is tevékenyen részt vesz, az biztos bevésődik az emlékezetébe.”
Ez vezérel minket az ilyen rendezvények szervezésében. Köszönjük ezt az élményt az ovisoknak és az őket felkészítő óvodapedagógusoknak, valamint mindazoknak, akik a szervezésben segítségünkre voltak.
Kertész Sára óvónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.