Felhívás!

Varázsfám megyei rajzpályázat

Varázsfám megyei rajzpályázat Cseperedő

Huszonhárom óvoda összesen 131 alkotással nevezett be a Varázsfám címmel meghirdetett rajzpályázatra, melyet a sepsiszentgyörgyi Hófehérke-, Gulliver-, és Benedek Elek Napközi Otthonok, valamint a Vinca Minor Egyesület – partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel – közösen írt ki az „Együtt a természetért – II. kiadás” nevelési projekt keretében.

A szervezők a verseny céljaként a viaszkarc–technika megismertetését és népszerűsítését, a fantázia szárnyalását nevezték meg. A beérkezett alkotásokat Somogyi Edina, a Váradi József Általános Iskola tanárnője, Hegyeli Botond, a Vinca Minor Egyesület mérnöke, Vetró Barnabás képzőművész, valamint Szőcs Imola szaktanfelügyelő alkotta zsűri értékelte. Mint elmondták, nagyon nehéz dolguk volt, hiszen varázslatos rajzok közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat, legszebbeket. Az értékelés során a kreativitást, igényességet, a képi gondolkodást, a viaszkarc–technika helyes alkalmazását vették figyelembe. Az eredményhirdetésre és díjátadó ünnepségre csütörtökön került sor a Hófehérke Napközi Otthonban, ahol a rajzokból kiállítás is nyílt.
A csillogó gyermekszemek örömmel figyelték a kiállítást, és mosolyogva mutogatták saját alkotásukat. A rövid köszöntőbeszéd és programismertető után minden nyertes óvodás boldogan vette át megérdemelt oklevelét és ajándékát. A díjazás korcsoportonként történt. Első díjban részesültek Györbíró Dorottya ( Hófehérke N. O.), Gál Zenkő (Hófehérke), Szokolai Nóra (Manócska N. O.), Szabó Dorottya (Hófehérke), Csutak Zalán (1. sz. N. O., Kovászna), Gábor Zoltán József (Vargyas), és Szakács Didák Szilamér (Nyujtód). Második helyezettek: Székely Kovács Ákos (2. sz. Óvoda, Kovászna), Sajgó Anna Dorka (Hófehérke), Kisgyörgy Abigél (Hófehérke), Bârsan Antónia (Szárazajta) és Virág Lola (Hófehérke). Harmadikok: Toma-Szöllősi Csenge (Pinocchio N. O.), Balog-Fogarasi Hanna, (Hófehérke), Lovász Petra (Benedek Elek Óvoda, Kézdivásárhely), Benedic Eszter (Manócska) és Varga Orbán Ábel (Benedek Elek N. O. Sepsiszentgyörgy). Különdíjasok: Hegyeli Nándor (Ozsdola), Burián Natasa (Napsugár N.O., Sepsiszentgyörgy), Harmathy Viktória, (Benedek Elek, Kézdivásárhely), Petri Ágnes Ajnócska (Gulliver N. O.), Kocsis Tekla (Gulliver) és Kiss Hanna (Kőrösi Csoma Sándor N. O., Sepsiszentgyörgy). A szervezők köszönik az Elek Apó Cimborái Egyesületnek és a Way Out Kft.-nek a kis alkotók díjazásához nyújtott támogatását, valamint Simon Zita és Tóth Csongor szülőknek az oklevelek nyomtatásában nyújtott segítségét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.