Felhívás!

Olvasni jó!

Olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és a szülők figyelmébe.

Berg Judit: Micsoda idő című kötetének főszereplője a rózsaszín ruhás tündérlányka, Panka. „Az erdő közepén él, egy öreg tölgyfa első emeletén. Puha mohából van az ágya, virágszirom a ruhája. A tündérfiú neve Csiribí. Ő is az erdőben lakik, egy odvas fenyőfában. Panka és Csiribí barátok” – így kezdődik a könyvbéli mese. Panka, a mindig vidám tündérlány imád sütni-főzni, öltözködni, játszik mindenféle hangszeren, de repülni – sajnos – nem tud. Csiribí, az ezermester tündérfiú – aki mindenféle szerkentyűt képes megjavítani – nem birkózik meg a forró csoki elkészítésével. Tündérekről van tehát szó, no meg mókusokról, borzról, nyestről és szarvasbogárról, napról, szélről és felhőről Berg Judit új mesekönyvében, amely a két kis tündér kalandjait meséli el mindenféle időben – nevezetesen szélben, napban, esőben, ködben és hóban.
Zágoni Balázs: A gömb című könyvében a tizenhárom éves Vik egy gombászkolóniában él, az egy évvel idősebb Ajla pedig a Városban. A fiú minden nap a túlélésért küzd, a lánynak sejtelme sincs, mi történik a falon túl. Mielőtt sorsuk összefonódik, Vik találkozik a rejtélyes eredetű Gömbbel, és ez örökre megváltoztatja az életét. A Fekete fény sorozat első kötete eredeti hangú kalandregény, amely egy számunkra ismerős vidék lehetséges jövőjébe vezeti el olvasóit. (Forrás: www.moly.hu)
Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.
(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.