Felhívás!

Zenés foglalkozások

A Székely Nemzeti Múzeumban harmadik alkalommal szervezik meg a Meleté nevet viselő, svájci-magyar közös projektet, melynek célja, hogy svájci zenepedagógusok a német nyelvterületen elterjedt alapfokú zenei oktatást Sepsiszentgyörgyön is megismertessék. A zenei foglalkozássorozat vezetői Sara Franchini, Jonas Gassmann és Salat-Zakariás Soma lesznek, akik október 15–19. között három különböző programmal is várják a zene varázslatára nyitott gyerekeket és felnőtteket.

Hétfőtől péntekig 16 és 17.30 óra között tartó játékos zenei világutazás részesei lehetnek azok a 7–9 éves gyerekek, akik bekapcsolódnak a Salat-Zakariás Soma és Sara Franchini vezette foglalkozásba. Ezen a kurzuson a gyerekek az együtt zenélés élményéből vehetik ki a részüket, egyszerű zenei elemek elsajátítása által. Ezt követően, 18-tól 19 óráig a Stomp együttes által inspirált ritmus-kurzuson a többnyire szemétnek mondható, újrahasznosítható anyagok és hétköznapi tárgyak hangszerekké alakulnak, majd ritmikus elemekkel ötvözve zenei hangszerekként szólalnak meg, rendkívüli élményben részesítve a jelentkezőket.
Este, 19 és 20.30 óra között Jonas Gassmann karvezető vár minél több jelentkezőt – gyerekektől felnőttekig minden korosztályt – egy nem hétköznapi vokális képzésre. Ezen a zenei utazáson az együtt éneklés újszerű és inspirálóan felemelő élményt biztosít majd. Skandináv melankolikus dallamok, afrikai ritmusos énekek, ír altatódalok és balkáni melódiák lesznek majd műsoron.
A kurzusokra jelentkezőknek nem kell zenei ismeretekkel vagy hangszertudással rendelkezniük. Jelentkezni a foglalkozás típusának, illetve a résztvevő nevének, életkorának megadásával a melete3.jelentkezes@gmail.com címen lehet október 14-ig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.