Felhívás!

Mert olvasni jó

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Nyulász Péter: Zsubatta

A Mit sütsz, kis szűcs? vagy a Répa, retek, mogyoró nyelvtörőin nemzedékek nőttek fel, napjainkban szakavatott beszédtanárok oktatják helyes kiejtésre, jó beszédtempóra, választékos nyelvhasználatra a kisgyermekeket. A pösze, hadaró, selypítő óvodai beszélgetéseket hallván, a diszlexiával küzdő kisiskolások erőfeszítéseit látva, mégis hiányérzetünk támad. Hol vannak a mai humoros nyelvtörők, a játszva tanító, szórakoztató szójátékok? A beszédfejlesztő versgyűjtemény e hiányt szeretné pótolni, miközben meghitt pillanatokat kínál szülőknek, gyerekeknek, közös játszásra, gyakorlásra hív. A könyv szakszerű használatában színes rajzok segítenek, jelezve, hogy melyik vers milyen nyelvi készséget fejleszt, és melyik korosztály számára ajánlott.

Kétéves kortól ajánlott.

May Szilvia: Patkinszon és Borisz. Egy irtó krémes ügy


Mihez kezd manapság egy városi patkány, akinek a fogszabályozója az acélt is át tudja vágni, egy szőrmók pók, akinek a fonala a legerősebb a világon, és egy őszi légy, akinek több ismerőse van az interneten, mint neked? Hát ügynökséget alapítanak! Ijesztően hangzik? Épp ez volt a céljuk! Ám Szerafina cicakisasszony, sztár TV-riporter, egyben Sakk- és Sí-világbajnok csapdába csalja őket. Vajon sikerül neki és Puncser professzornak cukisítani őket? Ha nem vigyázunk, az egész világ veszélyben forog – holnap belőled lehet egy édes mákosrétes!

May Szilvia állati tehetségéről a Fásli Utcai Állatkórház trilógiájának rajongói már meggyőződhettek. Ez a könyv a szerzőtől megszokott fergeteges humorral szól barátságról, szövetségekről és elfogadásról, azaz arról, hogy ami az egyiknek ronda, a másiknak cuki lehet.

8 éves kortól ajánlott.

(Forrás: moly.hu)

A szerzők vendégei lesznek a május 26–29. között Sepsiszentgyörgyön zajló SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztiválnak. Mindkét könyv a Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.