Hirdetés
Hirdetés

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Lackfi János: Kincskereső kisködmön – Móra Ferenc regénye újragombolva

Lackfi János „újragombolta” Móra Ferenc kisködmönét: a tőle megszokott humoros stílusban, a mai nyelvre átültetve meséli újra az ismert történetet – ily módon megkönnyíti az alsós gyerekek számára a regény befogadását. A kötethez CD is tartozik, melyen Lackfi János dalszövegeit hallhatjuk az Apnoé zenekar előadásában. (Forrás: moly.hu)

David Almond: A nap színe

A nap színe olyan témákról szól, melyekről, azt hinné az ember, már lehetetlen kliséktől mentesen írni vagy beszélni. De Almond nem is próbálja elkerülni a kliséket – nincs rá szüksége, mert ahogy ő ír, attól a gyermekkori élmények, a szülőkkel és barátokkal való kapcsolat, a felnőtté válás rítusai mind-mind olyan tisztán és valóságosan jelennek meg, akárha ő írna róluk először. A nyelvezete is egyszerű, mégis költői (s közben: a jelen időben való meséléstől feszült is), és az egész regényből árad az élet csodája, varázsa, és az, hogy ez az írót és Davie-t milyen mélységesen lenyűgözi. S ami talán még fontosabb: vele az olvasót is. (Forrás: ekultura.hu)

Mindkét könyv kölcsönözhető a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén. Online katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük